Pirkan opiston syyslukukaudella on tarjolla muun muassa burleskitanssia, karaokea ja perulaisen keittiön herkkuja – ilmoittautuminen alkaa tiistaina 8. elokuuta

Pirkan opisto järjestää alkavalla lukukaudella Pirkkalassa yli 230 kurssia ja luentoa.

PIRKAN opistossa voi tälläkin lukukaudella huoltaa kehoaan venyttelytunneilla. Kuva: Anna Haapavaara

HALUAISITKO kehittyä paremmaksi karaokelaulajaksi, vai kiinnostaisiko sittenkin enemmän aasialaisen katuruoan valmistaminen? Entä miltä tuntuisi verestää erätaitoja?

Pirkan opiston Pirkkalan toimipisteessä järjestetään syyslukukaudella 2023 noin 230 kurssia ja luentoa, joiden ilmoittautuminen alkaa ensi viikolla. Uutuutena on tänä vuonna esimerkiksi eläkeläisille suunnattu virkeän mielen kerho, vauvapilates ja perulaisen keittiön kurssi.

Pirkan opiston viestintäsuunnittelijan Eeva Suutari-Saatsin mukaan myös vanhat suosikit pitävät pintansa. Esimerkiksi erilaiset jumppien ja joogien kaltaiset liikuntaryhmät sekä paritanssi, mieltä ja kehoa huoltavat tunnit, rentoutus ja mindfulness keräävät runsaasti ilmoittautumisia.

Paikkansa ovat vakiinnuttaneet myös erilaiset kielitunnit sekä musiikinopetus, joista Suutari-Saatsi nostaa esiin pianotunnit, yksinlaulun ja kuoron. Myös käsityöpuolen keramiikka on hänen mukaansa vuodesta toiseen suosittu kurssi.

Monenkirjavien kurssien lisäksi Pirkan opisto järjestää Pirkkalassa luentoja, joihin pääsee osallistumaan joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta ilmaiseksi. Esimerkiksi syyskuussa Pirkkalan pääkirjastossa pidetään Vanhempana digiajassa -luento, jolla mediakasvatuskouluttaja Veera Matilainen kertoo vanhemmuudesta muuttuvassa mediaympäristössä.

KURSSI-ILMOITTAUTUMISISSA kannattaa olla nopea, sillä osa kursseista varataan nopeasti täyteen. Suutari-Saatsin mukaan esimerkiksi pianokurssi ja jotkut liikuntaryhmät täyttyvät vauhdikkaasti.

”Suosituimmat kurssit menevät täyteen minuuteissa. Pari minuuttia on nopein aika kursseille, joille on paljon tunkua. Siksi suosittelemme, että ilmoittautuminen tapahtuu netissä. Siellä ei tarvitse jonottaa.”

Kansalaisopiston kurssihinnat liikkuvat lyhytkurssien noin 15 eurosta pidempien kurssien pariin sataan euroon koko lukuvuotta kohden. Kurssihinnat vaihtelevat esimerkiksi kurssien keston, opetustuntimäärän ja tarvikemaksujen mukaan. Yksilöopetuksessa ja taiteen perusopetuksessa on kuitenkin eri hinnat.

Pirkkalan toimipisteen lisäksi Pirkan opisto toimii Lempäälässä, Vesilahdella ja Nokialla.

Pirkan opiston kurssien ilmoittautuminen alkaa 8.-10. elokuuta. Liikunnan, tanssin, terveyden ja hyvinvoinnin kurssin ilmoittautuminen käynnistyy tiistaina 8. elokuuta kello 9, muiden aineiden (paitsi musiikin) keskiviikkona 9. elokuuta kello 9 ja musiikin torstaina 10. elokuuta kello 9. Kursseille voi ilmoittautua Pirkan opiston verkkosivuilla tai puhelimitse puhelimitse p. 03 5652 2500 asiakaspalvelun aukioloaikoina.