Laillinen mopomiitti kokoaa pian nuoret mopoharrastajat yhteen Pirkkalan naapuriin – tapahtumapaikalta löytyy pitkä keulintaseura ja stunt-alue

NUORTEN mopokokoontumiset eli mopomiitit ovat aiheuttaneet paljon puhetta Tampereen seudulla tänä vuonna. Tampereen kaupungin vastine niille on täysin laillinen mopomiitti Härmälässä sijaitsevan messukeskuksen parkkipaikalla. Kuva: Sanni Harmanen

TAMPEREEN Messu- ja urheilukeskuksen parkkipaikalla järjestetään lauantaina 12.8. virallinen, täysin laillinen mopomiitti. Tapahtuma on aikaisempina vuosina koonnut yhteen satoja osallistujia.

Nuorten mopomiitin järjestää nuorten ryhmä yhdessä Tampereen kaupungin nuorisopalvelujen kanssa.

Mopomiittissä nuoret pääsevät kokoontumaan laillisesti  ja maksuttomasti  yhteisen mielenkiinnon äärelle. Turvallisuutta tapahtumaan ovat tuomassa ensiapu ja järjestyksenvalvonta.

”Uutisissakin olleet laittomat mopomiitit saavat tästä miitistä vastineen. Tapahtumalla tuemme nuoria siinä, että he pääsevät kokoontumaan tämän harrastuksen pariin turvallisessa ympäristöstä. Haluamme muistuttaa, että tätäkin voi harrastaa laillisesti”, kertoo Tampereen kaupungin nuorisopalvelujen osallisuuden nuoriso-ohjaaja Justiina Lampila.

Mopomiitissä on käytössä noin 300 metriä pitkä suljettu keulintasuora sekä stuntalue. Ajaminen suljetulla alueella tapahtuu omalla vastuulla. Lisäksi luvassa on myös hidasajoratakilpailu.

Yleisölle on varattu oma alueensa, josta voi ihailla mopoilijoiden taidonnäytteitä. Tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita mopoilla tai ilman. Lisätietoa tapahtumasta saa tästä Instagram-linkistä.

Nuorten mopomiitti toteutetaan Masseista mahiksia -toimintarahalla ja Kantrin Nuoriso-Leader-rahoituksella.

Nuorten mopomiitti la 12.8. klo 15–20 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen parkkipaikka (Ilmailunkatu 6).