Yö huvilassa vai keskustayksiössä? Tällaisia ovat Pirkkalan Airbnb-kohteet ja näin paljon niissä majoittuminen maksaa

Viime vuosina yleistyneitä Airbnb-majoituskohteita on tarjolla myös Pirkkalassa, mutta niiden hinta vaihtelee suuresti.

ANIAN rantatiellä sijaitseva Villa Matilda on Airbnb-majoituskäytössä. Villa Matilda on tällä hetkellä varattu pitkäaikaismajoitukseen, ja sieltä saa yöpaikan vasta ensi kesänä.

HALUAISITKO yöpyä hulppeassa huvilassa järven rannalla, jonka ulkoterassilla on poreamme? Kiinnostaisiko sittenkin enemmän pieni punainen mökki Pyhäjärven rannalla?

Pirkkalaisen tekemä haku Airbnb-palveluun osoittaa, että haluava löytää yösijan verkkosivuston kautta myös Pirkkalasta. Esimerkkiviikonloppuna 26.-27. elokuuta palvelussa oli tarjolla kymmenkunta pirkkalalaista kohdetta.

Airbnb-sivustolle käyttäjät voivat asettaa lyhytaikaisesti vuokralle esimerkiksi omia kotejaan. Toiset kohteet ovat puolestaan Airbnb-käytössä ympärivuotisesti. Kyse on siten eräänlaisesta ruohonjuuritosin hotellitoiminnasta, vaikka osa vuokraajista toimiikin melko ammattimaisesti.

KUVAKAAPPAUS Airbnb-sivustolta osoittaa, että majoitusta Pirkkalasta kaipaavalle on elokuussakin varsin hyvin tarjontaa.

SIJAINNIN puolesta pirkkalaiset Airbnb-kohteet jakautuvat laajalle alueelle. Tarjontaa löytyy vanhan kirkon läheltä, aivan lentoaseman kupeesta, kunnan keskustasta, Kyöstiltä, Turrista, Killosta ja Toiviosta.

Neljässä vuokrattavassa kohteessa on järvinäköala. Näiden kohteiden joukossa on niin perinteinen mummonmökki, järven rannalla sijaitseva omakotitalo, vasta valmistunut huvila kuin moderni loma-asuntokin.

Urbaanimpaa oloa kaipaaville vuokrattavana on myös kerrostaloasuntoja hyvien kulkuyhteyksien ääreltä. Sellainen kohde löytyy esimerkiksi aivan kunnan keskustasta vastavalmistuneesta kerrostalosta, jossa vuokrataan uudenkarheaa yksiötä.

Joissakin kohteissa on arvioiden perusteella majoittunut jo toistasataa henkilöä. Toisissa kohteissa arvioita ei ole vielä ollenkaan.

PIRKKALASSA tarjolla olevien kohteiden hintahaarukka on varsin laaja. Majoitusten tyypillinen hinta kaikkine lisäkuluineen on 100-200 euron välillä. Joissakin kohteissa on erillinen siivousmaksu. Se lisää kuluja muutamilla kympeillä.

Huokein majoitus kustantaa kahdelta henkilöltä esimerkkiviikonloppuna hieman yli 90 euroa. Tämä summa pitää sisällään myös Airbnb:n palvelumaksun. Halvinta hintaa peritään keskustassa sijaitsevasta yksiöstä.

Kalleimmallaan yöpyminen Pirkkalassa maksaa yli 700 euroa. Sillä hinnalla saa majapaikan vastavalmistuneesta huvilasta pienen järven rannalla. Tässä kohteessa lisämajoittujat eivät tosin nosta hintaa, joten kuusi vierasta yöpyy kohteessa samalla summalla.

Haku Pirkkalan Airbnb-kohteista tehtiin 20. heinäkuuta.

Airbnb

VUONNA 2008 perustettu yhdysvaltalainen verkkopalvelu, jossa majoittajat tarjoavat tilojaan vuokralle.
TOIMII majoituksen välittäjänä, jolle vuokraaja maksaa palvelumaksun.
PALVELUSSA vuokraajat antavat arvioita majoittujille ja majoittajat vuokraajille. Arvioinnit ovat julkisia.
YRITYKSEN liikevaihto oli vuonna 2022 8,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Lue myös: Janne ja Angela ostivat ränsistyneen kyläkaupan Pirkkalasta – kaksikko herätti henkiin vanhan rakennuksen, johon on saapunut majoittujia kaikkialta maailmasta