Pirkkalan Muinaismarkkinat olivat tänäkin vuonna menestys – tapahtumassa yli 6000 kävijää

Kuudennen kerran järjestetyt Pirkkalan Muinaismarkkinat ovat saamassa jatkoa myös ensi vuonna.

REIPIN alueella järjestetyillä Pirkkalan Muinaismarkkinoilla oli tänä vuonna panostettu selkeisiin opasteisiin.

VIIME viikonloppuna järjestetyt Pirkkalan Muinaismarkkinat osoittautuivat myös tänä vuonna yleisömenestykseksi. Muinaismarkkinoiden vastaavan tuottajan Peik Erholan mukaan Reipin alueelle saapui noin 6500 muinaismarkkinavierasta.

”Olen hyvin tyytyväinen siihen, miten tapahtuma meni. Lauantaina satoi vähän vettä, mutta väki uskaltautui myös silloin paikalle”, Erhola kertoo. Lauantaina tapahtuma-alueella oli kuitenkin jonkin verran vähemmän väkeä kuin sunnuntaina.

Vaikka Pirkkalan Muinaismarkkinoiden kaikkien aikojen kävijäennätystä ei syntynytkään, Erholan mukaan tämän vuoden markkinavieraiden määrä oli varsin sopiva. Myös tungokselta vältyttiin.

”Reipin alue ei kestäisikään juuri isompaa kävijämäärää, sillä sinne vie vain yksi tie ja parkkipaikkoja on rajallisesti”, Erhola toteaa.

MUINAISMARKKINOIDEN ruokatarjonnassa oli muun muassa vartaassa pyörivää porsasta. Sitä valmistelee syötäväksi Emmi Auramo.

ERHOLAN mukaan tämän vuoden Muinaismarkkinoilla erityisen suosittuja olivat muun muassa uudessa tapahtumateltassa järjestetyt luennot.

”Arkeologi Sami Ranisen luennot ovat joka vuosi hitti. Hän on ollut johtamassa Tursiannotkon kaivauksia.”

Tapahtuman tämänvuotisiksi suosikeiksi Erhola nimeää luentojen lisäksi Birckalaiset ry:n muinaiskylän, työnäytökset sekä Birckalan kaartin taistelunäytökset, jotka houkuttelivat paikalle ”kaikki kynnelle kykenevät”.

Lisäjännitystä muinaismarkkinaviikonloppuun toi Anian rantatiellä palanut autiotalo. Tulipalo ei kuitenkaan vaikuttanut lopulta Muinaismarkkinoihin.

”Kaikilla sydän pomppasi, kun kuulimme illalla talon palavan Pirkkalassa. Onneksi tulipalo ei lopulta koskettanut meitä.”

ENSI vuoden Muinaismarkkinoiden järjestelyt ovat jo kovassa vauhdissa. Tapahtuma järjestetään vuonna 2024 samana viikonloppuna kuin tänä vuonna eli heinäkuun alussa. Erholalla onkin viesti kaikille, joita muinaisajan kokemusten tarjoaminen saattaisi houkutella.

”Meillä osallistetaan porukkaa tosi paljon. Jos homma kiinnostaa vähääkään, tapahtumaan saa tulla vapaaehtoiseksi.”

Ensi vuoden ohjelmasta hän ei kuitenkaan suostu vielä hiiskumaan.

”Kannattaa tulla ensi vuonna paikan päälle katsomaan, miten tapahtuma kehittyy.”