Tanner tömisi, kun Birckalan kaarti otti yhteen tapparoin ja keihäin – Katso kuvista, miltä Pirkkalan Muinaismarkkinoilla näytti

Pirkkalan Muinaismarkkinat järjestetään Reipissä tänä vuonna jo kuudetta kertaa.

MUINAISMARKKINAT avasi Birckalan kaartin ja historian elävoittäjien kulkue.

”ASETARKASTUS ja kylälle! kaikuu kovaääninen huuto viikinkileiristä.

Tänä vuonna jo kuudennen kerran järjestettävät Pirkkalan Muinaismarkkinat ovat jälleen vallanneet Reipin alueen. Muinaisajan markkinahumussa on tarjolla niin riimujen tulkintaa, jousiammuntaa kuin varpan heittoakin.

Vaikka ennuste povasi viikonlopulle sadetta, tapahtuma pääsi lauantaina käynnistymään varsin suotuisassa säässä. Heti munaismarkkina-alueen auettua paikalla oli runsaslukuinen joukko ihmisiä, jotka saivat nauttia muun muassa Birckalan kaartin taistelunäytöksestä ja opastetusta kävelykierroksesta Tursiannotkossa.

Etenkin erilaiset muinaisajan hengessä tehdyt esitykset vaikuttivat kiinnostavan kansaa. Esimerkiksi Nostra & Damuksen humoristinen Suuri Kirppusirkus veti Sepän pajan pellolle suuren joukon kaiken ikäistä yleisöä.

Myös Muinaismarkkinoiden ruokatarjonta noudatteli muinaisajan henkeä. Tarjolla oli muun muassa vartaassa pyörivää porsasta, joka nautittiin aikakauteen sopivasti ruisleivän, hunajamarinoidun lantun ja haudutetun kaalin kera.

Muinaismarkkinahumu jatkuu Reipissä sunnuntaihin asti.

BIRCKALAN kaartin taistelunäytöksessä oli käytössä monenlaista aseistusta.
SEPÄN pajan pellolla esitetty Nostra & Damuksen humoristinen show nauratti muinaismarkkinakansaa.
LILLI Tuli (vas.) edessään Eeli Kallio, 3, ja Vili Kallio sylissään viisi kuukautta vanha Seela Kallio nauttivat Muinaismarkkinoiden tunnelmasta. Eeli ehti valmistamaan markkinoilla myös miekan ja kilven.
BIRCKALAN kaartin taistelunäytöksessä suojauduttiin aseiden iskuilta kilpien avulla.
TII Mattila saapui Muinaismarkkinoille kohta 3-vuotiaan Kiira Jokisen kanssa Nokian läheltä. ”Miekka piti tehdä, löysimme riimukiviä ja seuraavaksi metsästämme jäätelöä!”, Mattila kertoo päivän ohjelmasta.
”KUTEN huomaatte, olemme huijareita!” mystikko Alexander huudahti hymyillen, kun tarkkanäköinen katsoja huomautti mystikon esittämän taikatempun yksityiskohdista.
SUVI Kyllönen aikoi suunnata yhdessä 1-vuotiaan Leevi Kyllösen kanssa ainakin Duo Mysticuksen konserttiin.

Pirkkalan Muinaismarkkinat

Pirkkalan Muinaismarkkinat järjestetään 8.–9. heinäkuuta Reipin alueella. Lauantaina tapahtuma-alue on auki kello 10–17 ja sunnuntaina 10–16.
 
Muinaismarkkinoilla on lukuisia muinaiseen teemaan sopivia tapahtumia, näytteilleasettajia ja myyjiä. Tapahtuman aikataulu löytyy täältä.
 
Ensimmäisen kerran Muinaismarkkinat järjestettiin vuonna 2016.
 
Pirkkalan Muinaismarkkinat on maksuton ja ikärajaton tapahtuma. Reippiin on maksuton bussikuljetus Suupantorilta ja Pirkkalan jäähallilta.