Pirkkalaan avattu uusi kierrätyspiste muovipakkauksille – Taustalla lakimuutos

Suomen pakkauskierrätys Rinki avasi Pirkkalaan yhden 15 uudesta kierrätyspisteestään Pirkanmaalla.

PIRKKALAN Abc-aseman pihalla on jo ennestään sijainnut Ringin kierrätyspiste. Arkistokuva: Sanni Harmanen

PIRKKALAN Abc-huoltoaseman yhteyteen on avattu uusi muovipakkausten kierrätyspiste. Kyseessä on yksi Suomen pakkauskierrätys Rinki Oy:n uusista muovipakkausten kierrätyspisteistä Pirkanmaalla.

Yhteensä Rinki on perustanut 15 uutta kierrätyspistettä, joista muut sijaitsevat Hämeenkyrössä, Juupajoella, Kangasalla, Lempäälässä, Mänttä-Vilppulassa, Nokialla, Pälkäneellä, Ruovedellä, Vesilahdella ja Ylöjärvellä.

”Vuonna 2022 Pirkanmaan Rinki-ekopisteillä lajiteltiin 11,75 kiloa pakkausjätettä asukasta kohden. Pakkausjätteen lajittelu kiinnostaa pirkanmaalaisia, ja on hienoa, että muovipakkausjätteen lajittelumahdollisuudet paranevat maakunnassa”, sanoo Ringin aluepäällikkö Harri Patana tiedotteessa.

UUDET muovipakkausten keräyspisteet kuuluvat Ringin ylläpitämään Rinki-ekopisteverkostoon, johon lisätään heinäkuuhun mennessä valtakunnallisesti 300 uutta muovipakkausten keräyspistettä.

Samoihin aikoihin laajenee myös suoraan kiinteistöiltä tapahtuva keräys, kun muovipakkauksille saadaan omat keräysvälineet kaikille vähintään viiden huoneiston asuinkiinteistöille. Kiinteistökeräys ja Rinki-ekopisteverkosto yhdessä muodostavat pakkausjätteiden keräysverkoston.

Muovipakkausten keräyspisteiden lisäämisen taustalla on 1. heinäkuuta voimaan astunut uusi jätelain velvoite. Se velvoittaa kunnan järjestämään pakkaus- ja biojätteen erilliskeräyksen taajamissa vähintään viiden huoneiston asuinkiinteistöiltä.