Härmälän koulun perusparannustyöt alkuun heinäkuussa

Koulun piha-alue viimeistellään perusparannuksen valmistumisen jälkeen keväällä 2025.

HÄRMÄLÄN koulurakennuksen kirjastoineen peruskorjataan niin, että tilat on määrä ottaa käyttöön tammikuussa 2025. Kuvassa kirjasto ja koulurakennus vuonna 2021. Kuva: Hertta Hoikkala

Härmälän koulun perusparannus alkaa heinäkuussa. Myös koulun pohjakerroksessa sijaitseva aluekirjasto perusparannetaan samassa yhteydessä, Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessa.

Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi kesäkuun puolivälissä suunnitelman, jonka mukaan koulun tilat ovat valmiina käyttöön tammikuussa 2025. Koulun piha-alue viimeistellään perusparannuksen valmistumisen jälkeen keväällä.

Koulun perusparannuksen toteutuskustannusarvio on 14,23 miljoonaa euroa. Se on laadittu hinnaltaan halvinten hyväksyttyjen urakkatarjousten perusteella. Pirkanmaan Voimia Oy:n hankintaan kuuluvien keittiölaitteiden kustannus on yhteensä 151 050 euroa.

Koulun perusparannuksen yhteydessä myös tiloja korjataan paremmin vastaamaan perusopetuksen voimassa olevaa opetussuunnitelmaa. Esiopetusta varten tehdään esimerkiksi märkäeteistilat. Kouluun sijoittuu 0–6-luokka-asteet, ja laskennallinen oppilasmäärä tulee olemaan 425.

Kunnostettavan rakennuksen laajuus on 4837 bruttoneliömetriä. Rakennuksessa on kolme kokonaan maanpäällistä kerrosta ja osittain maanpinnan alapuolella oleva pohjakerros. Pääosa kellarin tiloista puretaan tai poistetaan käytöstä.

Perusparannuksen arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Forssi Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Härmälän koulu valmistui vuonna 1953 arkkitehteinaan Antti Ilveskoski ja Bertel Strömmer. Rakennus on toiminut kouluna koko historiansa ajan.