Pirkkalan tulevat yhdeksäsluokkalaiset saavat syksyllä opastusta työelämään lahjoitusvaroin

PERUSKOULUN päättöluokkalaiset saavat Pirkkalassa syksyllä opetusta työelämätaitoihin.

PIRKKALAN-Lempäälän 4H ry tarjoaa ensi syksynä kaikille Pirkkalan yhdeksänsien luokkien oppilaille 4H Ajokortti työelämään -koulutuksen oppaineen. Kuuden tunnin koulutuksessa käydään läpi työelämään liittyviä asioita, kuten työhakemus ja cv, työhaastattelu, työsopimus, palkkaus, työtodistus, asiakaspalvelu ja omat vahvuudet.

Yhdistys tarjoaa koulutuksen Hyviä tekoja -rahoituksella, jonka Aito Säästöpankki on antanut toimialueensa hyvinvointia edistäville toimijoille. Pankki on lahjoittanut yhteensä 70 000 euroa kohteille, jotka valittiin äänestyksen perusteella. Kaikkiaan äänestykseen tuli ehdotuksia pankin toimialueelta 263:sta tukea tarvitsevasta kohteesta ja kohteet keräsivät yli 23 000 ääntä. Ehdotusten pohjalta valittiin lopulta 47 lahjoituksensaajaa.

”Paikallisten toimijoiden tukeminen Hyviä tekoja -lahjoituksin on jo vuosia jatkunut perinne. Vuoden 2023 teemaksi valitsimme taloudellisen hyvinvoinnin, ja siksi tahdoimme panostaa hyvin teoin erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen”, kertoo Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen tiedotteessa.

Hyviä tekoja on Säästöpankkiryhmän vuosittainen kampanja, jolla tuetaan paikallisesti esimerkiksi urheilu- ja harrasteseuroja, nuorisotoimintaa ja muuta hyvän tekemistä ympäri Suomen.

Lahjoituskohteiden kerääminen sekä kohteiden yleisöäänestys oli käynnissä Säästöpankin verkkosivuilla maaliskuun alusta huhtikuun puoleenväliin.

Tänä vuonna ylivoimaisesti eniten ääniä Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla keräsi liikunta- ja muu harrastustoiminta. Myös eläinten sekä lasten ja nuorten hyvinvointi oli monen äänestäjän sydäntä lähellä.