Pirkkalan tornitalo sai ensimmäiset asukkaansa – noin kolmannes asunnoista on vielä myymättä. Aluejohtaja: ”Suhdanteeseen nähden tilanne on kohtalainen”

Yli sadan asunnon tornitalon yläkerroksissa on omistusasuntoja, alakerrosten vuokra-asuntoihin muutetaan juhannuksen jälkeen.

PIRKKALAN keskustan tornitaloon muutettiin maanantaina. Useimmat asukkaat turvautuivat muuttopalvelun apuun. Kuormaa kantamassa Gloria Bertsch (vas.) ja Eetu Miettinen. Pumppukärryjä työntää Rashad Qaderi.

PIRKKALAN keskustaan valmistuneeseen 16-kerroksiseen tornitaloon päästiin muuttamaan maanantaina. Omistusasunnot sijaitsevat talon ylimmissä kerroksissa. Talon alaosan kerrokset 1-7 ovat vuokra-asuntoja. Niihin muutetaan juhannuksen jälkeen.

Talossa on yhteensä hieman yli sata asuntoa. Lujatalon myyntipäällikön Mari Lampisen mukaan 60 omistusasunnosta hieman yli 20 on vielä myymättä.

”Aluksi asuntokauppa lähti liikkeelle erittäin hyvin, mutta maailman ja Suomen talouksien käänteet ovat hidastaneet myyntiä”, Lampinen kertoo.

Lujatalon aluejohtajan Pekka Kilposen mielestä asuntojen myyntitilanne on melko hyvä.

”Enemmänkin asuntoja saisi olla myytynä, mutta pettynyt ei voi olla. Suhdanteeseen nähden tilanne on kohtalainen.”

Uskomme Pirkkalan keskustaan

Pekka Kilponen, Lujatalo

Pirkkalan kunta valitsi Lujatalon koko keskustakorttelin rakentajaksi. Tähän mennessä kortteliin on valmistunut kunnantalo ja tornitalo mukaan lukien kolme asuintaloa.

Kortteliin saa vielä rakentaa kaavan mukaan kaksi kerrostaloa.

”Odottelemme markkinatilanteen muuttumista. Tällä hetkellä rakentamisen käynnistämiseen ei ole edellytyksiä.”

Kilposen mukaan on väistämätöntä, että seuraavan talon rakentaminen ei ala ainakaan tänä vuonna. Tavoitteena kuitenkin on, että keskustakortteli viimeistellään valmiiksi mahdollisimman pian.

Hänen luottamuksensa Pirkkalan kuntakeskukseen rakentamiskohteena ei horju.

”Uskomme Pirkkalan keskustaan”, Kilponen linjaa.

JUSSI Kujanpää muuttaa Pirkkalan tornitalon 11. kerrokseen yhdessä vaimonsa Carita Olsio-Kujanpään kanssa. Asunnon tärkeitä valintaperusteita olivat hänelle esimerkiksi suora yhteys taloon parkkihallista ja hyvät kulkuyhteydet keskustaan. ”Tampereelta tai Nokialta ei löytynyt tällaista asuntoa”, hän summasi.

MARI Lampinen on luottavainen, että loputkin tornitalon asunnot löytävät ostajansa.

”Pieniä asuntoja on enemmän myymättä kuin isoja”, Lampinen kuvaa nykyistä tilannetta.

Millaiset asukkaat tornitaloon sitten muuttavat?

”Ihmiset ovat ostaneet asunnot omaan käyttöönsä. Joukossa on ollut ostajia ensiasunnon hankkijoista eläkeläisiin”, Lampinen kertoo.

KIRKKAANPUNAISET muuttorekat kiersivät maanantaiaamuna ympäri Pirkkalan keskuskortteliin nousseen tornitalon pihaa.

Muuttajia on niin paljon, että tornitalon muuttoajat on pitänyt porrastaa useammalle päivälle.

Keskustakortteliin nousseen tornitalon rakentaminen alkoi kaksi vuotta sitten.

Myyntipäällikkö Lampisen mukaan rakennus on valmistunut aikataulussa, vaikka rakentamista ovat koetelleet niin koronapandemia kuin Ukrainan sotakin.

”Sota tuotti rakentamiseen jonkin verran hankaluuksia. Käytännössä se vaikutti esimerkiksi materiaalihankintoihin”, Lampinen kertoo.