Nysse käynnistää tarjouskilpailun Pirkkalan koululaisliikenteestä sekä bussiyhteyksistä lentoasemalle

Nysse kertoo, että linjalla 39 liikennöidään jatkossakin Perä-Pirkkalasta muun muassa Suupanniityn koululle sekä Turrista ja Kyöstistä Kirkonkylän koululle.

NYSSE etsii uusia liikennöitsijöitä muun muassa Perä-Pirkkalasta lähteville koululaiskyydeille. Arkistokuva: Sanni Harmanen

TAMPEREEN kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti torstaina käynnistää tarjouskilpailun muun muassa Pirkkalan koululaisliikenteestä sekä Tampereen keskustan ja Pirkkalan lentoaseman välisestä joukkoliikenteestä.

Lisäksi tarjouskilpailu aloitetaan Kangasalan, Oriveden ja Valkeakosken koululaisliikenteestä. Tarjouskilpailussa etsitään reiteille liikennöitsijät tuleviksi vuosiksi.

TAMPEREEN seudun joukkoliikenne Nysse kertoo tiedotteessaan, että bussilinjalla 39 liikennöidään jatkossakin Perä-Pirkkalasta muun muassa Suupanniityn koululle sekä Turrista ja Kyöstistä Kirkonkylän koululle. Myös joukkoliikenneyhteyksiä reitti- ja tilauslennoille Tampereen keskustan ja lentoaseman välillä tarjotaan tulevaisuudessakin.

”Tällä hetkellä linjaan 39 ei ole tiedossa reittimuutosta, mutta tarpeet ja aikataulut käydään läpi yhdessä koulujen kanssa talvikauden 2024–25 suunnittelun yhteydessä vuoden vaihteessa”, kertoo joukkoliikennejohtaja Mika Periviita Pirkkalaiselle.

”Linja 103 muuttuu aina lentoaikataulujen muuttuessa, eli tällä hetkellä ei voida varmuudella sanoa, millä aikatauluilla tullaan syksyllä 2024 liikennöimään. Reittiin ei ole tiedossa muutoksia.”

Linjojen mahdollisista muutoksista päättää joukkoliikennelautakunta.

Sen sijaan linjastoon tulee merkittäviä muutoksia Kangasalan Ruutanassa, jonne perustetaan uusi päivittäin liikennöivä linja. Lisäksi linjaan 44 Valkeakosken ja Kangasalan välillä tehdään vähäisiä muutoksia, ja liikennöinnistä Liuksialan koulun ja Alangon välillä luovutaan.

TARJOUSKILPAILU ratkaistaan tarjousten hinnan ja laadun perusteella.

Linjojen 39, 44, 46 ja 47 sopimuskausi alkaa 3.6.2024 ja sen kesto on kolme vuotta. Linjan 103 kaksivuotinen sopimuskausi alkaa 5.8.2024. Molempiin sopimuksiin sisältyy optio jatkaa sopimusta enintään kahdella vuodella.

Juttua muokattu 16.6. klo 13.46: Lisätty joukkoliikennejohtaja Mika Periviidan kommentit sekä tieto siitä, että linjojen muutoksista päättää joukkoliikennelautakunta.