Italialainen Cristina Galietto konsertoi Pirkkalan Vanhassa kirkossa – useita arvostettuja kilpailuja voittanut kitarataituri vierailee ensi kertaa Suomessa

ITALIALAINEN klassisen kitaran taituri Cristina Galietto pitää ensikonserttinsa Suomessa Pirkkalan Vanhassa kirkossa.

ITALIALAINEN kitarataituri Cristina Galietto konsertoi Pirkkalan Vanhassa kirkossa keskiviikkona 7. kesäkuuta.

Konsertti on osa Tampereen kitarafestivaalia, ja se järjestetään yhteistyössä Pirkkalan kunnan, Pirkkalan seurakunnan ja Italian suurlähetystön kanssa. Kyseessä on Galietton ensivierailu Suomessa.

Cristina Galietto on italialainen klassinen kitaristi, jonka soitossa yhdistyvät herkkyys ja tekninen taituruus.

Nuoresta iästään huolimatta Galietto on voittanut monia kitarakilpailuja, kuten Alexis Rago -kilpailun Stuttgartissa, Uppsalan kitarakilpailun Ruotsissa sekä EuroStrings-kilpailun vuonna 2021.

Konsertoinnin lisäksi Galietto opiskelee Itävallassa Grazin yliopistossa.

Pirkkalan konsertissa hän esittää musiikkia eri vuosisadoilta. Ohjelmassa kuullaan teoksia säveltäjiltä Niccolò Paganini, Francisco Tárrega, Domenico Scarlatti, Alexander Tansman ja Mario Castelnuovo-Tedesco. Galietton kitaran on valmistanut napolilainen Alessandro Marseglia.

TAMPERE Guitar Festivalin konsertteja ja pääsymaksuttomia oheistapahtumia järjestetään 7.-10.6. Tampereella ja ympäristökunnissa.

Raphaella Smits Belgiasta soittaa latinalaisamerikkalaista musiikkia uudelta levyltään Che Argentina. Smits on kansainvälisesti tunnustettu kahdeksankielisen kitaran taitaja. Kroatialaisen Petrit Çekun esitys käy lähes urheilusuorituksesta – hän esittää kaikki Johann Sebastian Bachin sellosarjat, mikä on paitsi musiikillisesti myös fyysisesti vaativa tehtävä.

Perinteistä espanjalaista kitaraohjelmistoa kuullaan espanjalaiskitaristi Isabel Martínezin tulkitsemana Tampereen lisäksi myös Nokialla.

Luvassa on muutakin kuin soolokitaraa: cembalisti Assi Karttunen ja kitaristi Rody van Gemert esittävät mielenkiintoisen sooloista ja duoista koostuvan kokonaisuuden. Konsertin ohjelma perustuu Välimeren alueen historian ja mytologian aiheisiin.

Menojalan vipattamaan laittaa puolestaan Olli Soikkeli Trio. New Yorkissa asuva ja Pielisen rannalta Nurmeksesta maailmalle ponnistanut Olli Soikkeli on noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista. Tampereelle hän saapuu basisti Joonas Tuurin ja rumpali Aleksi Heinolan kanssa.

Lisätietoa tapahtuman verkkosivustolta www.tgf.fi.