Pirkkalan ohitustien reunaan vireillä jättimäinen kahden hehtaarin yrityshanke, liittyy logistiikkaan: ”Mahdollisuus saada huomattava yritys kuntaan…”

Kunnanhallitus myönsi lykkäystä tontin rakentamisvelvoitteelle keskeneräisten neuvottelujen takia.

TÄLLE tontille Pirkkalan moottoritien ja Ruutanakorventien välissä viritellään peräti 1,8 hehtaarin kokoisten logistiikkatilojen rakentamista.

PIRKKALAN ohitustien viereen on vireillä suuri yritysrakentamisen hanke. Yritysmaat Pirkkalan kunnalta vuokrannut kiinteistöyhtiö käy paraikaa neuvotteluja siitä, että sopimuslogistiikkaa harjoittava HUB Logistics Oy:n rakentaisi tontille kerralla noin 1,8 hehtaarin laajuiset yritystilat omaan käyttöönsä.

Yritystontti sijaitsee Ruutanakorventien ja Pirkkalan moottoritien välissä golfkentän kohdalla. Hanke ei ole kuitenkaan vielä varmistunut vaan neuvottelut ovat meneillään.

Pirkkalan kunnanhallitus myönsi maanantaina keskeneräisen tilanteen vuoksi lisäaikaa tontin rakentamisvelvoitteelle. Sitä oli pyytänyt tontin vuokrannut Kiinteistö Oy Pirkkalan Raskas. Rakentamisen on alettava kuluvan vuoden aikana tai harkinnanvaraisesti vasta vuoden 2024 aikana.

Tontin rakentamisen piti alunperin alkaa jo vuonna 2021. Tällöin viritteillä oli pienempi rakennushanke. Neuvottelut HUB Logisticsin kanssa alkoivat tänä keväänä.

HUB Logistics Oy:n pääkonttori on Vantaalla ja sillä on useita toimipisteitä ympäri Suomen, myös Tampereella. Verkkosivuillaan yhtiö kertoo olevansa yksityisomisteinen, suomalainen logistiikkapalveluyritys, joka tarjoa älykästä varastointia ja sisälogistiikkaa räätälöidysti yritysten tarpeiden mukaan.

PIRKKALAN saamien selvitysten mukaan HUB Logistics Oy rakentaisi sopimuksen syntyessä kerralla koko tontin rakennusoikeuden määrän, peräti 17 601 kerrosneliötä.

Kokoluokkaa vertailtaessa hanke olisi vielä selkeästi suurempi kuin lentoasemalle tuleva iso logistiikkakeskus, josta uutisoidaan toisaalla tässä lehdessä.

Pirkkalan kunta suostui pyyntöön jatkoajasta, koska kyseessä on mahdollisuus saada huomattava yritys ja työllistäjä Pirkkalan maaperälle. Kunta totesi perusteluissaan, että poikkeuksellinen maailmantilanne ja sekä valtakunnalliset tekijät tuovat epävarmuutta yritysmaailmaan.

Pirkkalan elinkeinojohtaja Marita Jaatisen mielestä riskinä voisi muuten olla, että tontille ei saada yritystä, joka on valmis käyttämään tontin koko rakennusoikeuden.

Kunnalla on oikeus purkaa tontin vuokrasopimus, mikäli hankkeet eivät ole käynnistyneet vuoden 2024 loppuun mennessä.

Mikäli neuvottelut HUB Logistics Oy:n kanssa eivät johda haluttuun lopputulokseen, KOy Pirkkalan Raskas on valmis aloittamaan aiemmin suunnittelemansa toisen rakennushankkeen kuluvan vuoden aikana.

Kunnan tonttikaupoissa määrätään myydyille ja vuokratuille tontille rakentamisvelvoite eli päivä, johon mennessä rakennustöiden on alettava.

Kunnanhallituksen mukaan lisäajan myöntäminen on tasapuolinen päätös, sillä aiemmin lisäaikaa rakentamisen aloittamiselle on myönnetty myös samassa korttelissa Ruutanakorventiellä rakentamista suunnittelevalle Marvea Oy:lle.