Pelson vankilamurhaaja sai tuomion Pirkkalassa tehdystä kotiväkivallasta

Mies teki väkivaltaa puolisolleen ja lapselleen yksityisasunnossa Pirkkalassa.

PIRKANMAAN käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1980 syntyneen miehen kolmen vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen rikoksista, jotka tapahtuivat Pirkkalassa tammikuussa.

Mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä, kolmesta pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta. Rangaistukseen kuuluu myös jäännösrangaistus miehen aiemmasta tuomiosta.

Tuomittu kiisti syytteet ampuma-aserikosta lukuun ottamatta. Viime viikolla annettu tuomio ei ole lainvoimainen.

Vakavimmassa teossa tuomittu yritti syyttäjän mukaan viiltää puolisoaan puukolla kaulan alueelle.

PAHOINPITELYT tapahtuivat Pirkkalassa yksityisasunnossa, jossa tuomittu teki väkivaltaa puolisolleen ja lapselleen. Vakavimmassa teossa tuomittu yritti syyttäjän mukaan viiltää puolisoaan puukolla kaulan alueelle. Uhri sai suojattua kaulaa kädellään ja puukko osui sormiin.

Oikeus katsoi, että kyseisessä tapahtumassa jäi selvittämättä surmaamisaikomus. Täten asia tulkittiin tuomitun eduksi törkeänä pahoinpitelynä eikä tapon yrityksenä.

Syyttäjä vaati rangaistusta myös puolisolle mieheen kohdistuneesta väkivallasta. Syyte kuitenkin hylättiin, sillä oikeuden mukaan teko jäi näyttämättä.

TUOMITTU mies oli vapautunut ehdonalaiseen elokuussa 2022.

Mies oli tuomittu vuonna 2005 elinkautiseen vankeusrangaistukseen, kun hän ja toinen mies murhasivat vanginvartijan ja vahingoittivat hengenvaarallisesti kirveskurssin opettajaa yrittäessään paeta Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevasta Pelson vankilasta.

Juttua muokattu 24.5. klo 13.22: Lisätty tieto, että tuomio ei ole lainvoimainen.