Pirkkalassa jo toimiva sairaanhoitajan chat-palvelu laajenee muihin kuntiin

Chatissa voi kysyä neuvoja ja myös uusia reseptejä.

SAIRAANHOITAJAN chat-palvelusta saa arkisin neuvontaa kello 9-15.

PIRKKALALAISET voivat kysyä terveydellisissä pulmissaan neuvoa ja ohjeita sairaanhoitajan chat-palvelussa. Hoitaja arvioi hoidon tarpeen, antaa ohjeita sekä tarvittaessa ohjaa jatkotutkimuksiin tai -hoitoon. Chatissa voi myös uusia reseptejä ja kysyä tutkimustuloksia.

Chatissa voi hoitaa terveysasioita vahvasti tunnistautuneena esimerkiksi pankkitunnuksien tai mobiilivarmenteen avulla.

Terveysaseman chat palvelee Pirkkalassa maanantaista perjantaihin kello 9-15. Chat ei koske suun terveydenhuoltoa.

Chattiin pääsee Pirkanmaan hyvinvointialueen pirha.fi-sivuilta vihreän puhekuplan kautta. Puhekuplasta aukeavasta chat-valikosta valitaan ”Terveyspalvelut ja terveysneuvonta”, jonka jälkeen valitsija ohjataan kotikuntatietojen avulla oikeaan chattiin.

PIRKKALAN, Sastamalan, Vesilahden, Ylöjärven sosiaali- ja terveysasemilla jo jonkin aikaa toiminnassa ollut chat on otettu vastikään käyttöön Akaassa, Kangasalla, Nokialla, Pälkäneellä ja Urjalassa. Pirkanmaan hyvinvointialue tiedottaa, että kesäkuun alussa sairaanhoitajan chat-palvelu otetaan käyttöön myös Kuhmoisten, Lempäälän ja Valkeakosken sosiaali- ja terveysasemien vastaanottotoiminnassa.