Remontti sulkee Härmälän kirjaston pitkäksi aikaa – Lähelle saadaan varausten noutopiste

Koulutalon perusparannuksessa kirjasto saa hieman nykyistä isommat tilat.

HÄRMÄLÄN kirjasto toimii vuonna 1953 rakennetun Härmälän koulun pohjakerroksessa Nuolialantien varrella. Kuva: Hertta Hoikkala

TAMPEREEN Härmälän kirjasto suljetaan 5. kesäkuuta lähtien, kun koulutalossa aletaan valmistella perusparannusta.

Suunnitellun remontin arvioidaan valmistuvan tammikuussa 2025. Perusparannuksessa kirjasto saa hieman nykyistä isommat tilat ja kirjaston sisäänkäynti siirtyy Toivonkadun puolelle.

Samassa rakennuksessa toiminut Härmälän koulu on jo aiemmin siirtynyt väistötiloihin Hatanpään koulutaloon. Vuonna 1953 rakennettu Härmälän koulurakennus suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi vuonna 2020.

TAMPEREEN kaupunki kertoo tiedotteessaan, että kirjastolle suunniteltiin alun perin remontin ajaksi väistötilaa koulun piha-alueelle. Moduuliratkaisu todettiin kuitenkin kustannussyistä mahdottomaksi toteuttaa. Myös muita väistötilaratkaisuja Härmälän alueelta kartoitettiin.

Kattavaan kirjastotoimintaan soveltuvaa tilaa ei löytynyt, mutta kirjaston lähellä sijaitsevaan Kuuselakeskus-palvelutaloon avataan elokuussa 2023 kirjaston omatoimipiste varausten noutoa ja lainojen palauttamista varten. Kuuselakeskuksen toimipisteen avaamisesta ja aukioloajoista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Varaukset, jotka saapuvat 22. toukokuuta jälkeen, siirtyvät automaattisesti pääkirjasto Metsoon.

HÄRMÄLÄN kirjaston remontin aikana asiakkaita palvelevat myös kaikki muut Tampereen kaupunginkirjaston toimipisteet, ja lainoja voi palauttaa mihin tahansa Piki-kirjastoon, esimerkiksi Pirkkalan kirjastoon. Härmälän kirjaston palautusluukku on remontin ajan pois käytöstä.

Härmälän kirjaston kokoelma ei näy Piki-verkkokirjastossa 22. toukokuuta alkaen, eikä Härmälässä olevaan aineistoon voi tämän jälkeen tehdä varauksia. Härmälän kirjastosta lainassa olevaa aineistoa voi kuitenkin uusia verkkokirjastossa normaalisti.

Varaukset, joiden noutopaikaksi on valittu Härmälän kirjasto ja jotka saapuvat 22. toukokuuta jälkeen, siirtyvät automaattisesti noudettavaksi pääkirjasto Metsoon. Jos asiakas noutaa varauksensa mieluummin jostakin muusta kirjastosta, noutopaikan voi vaihtaa kirjaston Piki-verkkokirjaston Omat tiedot -kohdassa.