Partiolaisten seikkailijaryhmä Käpyset rakensi linnunpönttöjä urakalla Pirkkalan Pihlajaniemessä – lopputulos oli rivi hienoja asuntoja siivekkäille

PIRKKALALAISET partiolaiset rakensivat linnunpönttöjä Pihlajaniemessä. Kuvassa Miitu (oik.) vasaroi linnunpönttöä ja sampo Mervi avustaa.

PARTIOLIPPUKUNTA Pirkkalan Pirkkojen seikkailijaryhmä Käpyset rakensi linnunpönttöjä Pihlajaniemen saunalla 3. toukokuuta.

Jokainen Käpysten ryhmästä teki oman linnunpöntön. Opastajina toimivat seurakunnan Apureista Asko, Pauli ja Veikko.

Käpysten mielestä linnunpöntön tekeminen oli kivaa ja sopivan haastavaa. Hankalinta oli saada puhdistusaukon ovi sopivan tiukaksi. Työvälineinä oli muun muassa porakoneita ja vasaroita.

PIRKKALAN pönttötalkoiden jälkeen todettiin, että valmiit pöntöt olivat hienoja ja siististi tehtyjä. Kaikki olivat samannäköisiä! Ryhmä toimi hienosti ja tehtiin mitä piti. Linnunpöntöt ovat pikkulinnuille tarkoitettu.

Pöntöt oli kooltaan ajateltu erilaisille pikkulinnuille (ja karkeille). Linnunpönttöihin laitettiin metallinen pala oviaukon ympärille estämään oravien ja tikkojen tuhot. Jokainen sai viedä oman pönttönsä kotiin ripustettavaksi.

Teksti: Käpyset, Partiolippukunta Pirkkalan Pirkot
Kuvat: Helena Hornborg

ALLA olevasta galleriasta voit klikata partiolaisten talkookuvia suuremmiksi.