Kirkonkylän koulun entisten kuutosluokkalaisten luokkakokouksessa juttu luisti

”Kuvassa olevasta ovesta me koululle kuljimme. Piha-alueen kiipeilytelineestä pyysimme kuvaajaksi Juuso Kiprianoffia, Kirkonkylän koulun nykyistä 3. luokan oppilasta. Kiitos Juusolle kuvaamisesta”, kertoo luokkakokouksessa ollut Elina Savilahti.

PIRKKALAN Kirkonkylän koulun kevään 1978 kuudesluokkalaiset kokoontuivat aurinkoisissa tunnelmissa muistelemaan menneitä kouluvuosiaan ja tutustumaan uudistettuun Kirkonkylän kouluun lauantaina 6.5.

Siihen aikaan oli vielä käytäntö, että luokat siirtyivät ala-asteelta yläasteelle samana luokkana, joten lähes kaikilla meilläkin oli yhdeksän, eskarissa aloittaneilla jopa kymmen vuoden yhteinen koulutaival.

Paikalle oli päässyt mukavasti tuolloisen vuosiluokkamme oppilaita ja muistelut menneistä alkoi ihan heti, kun koulun pihaan kokoonnuimme. Kouluvierailun jälkeen jatkoimme päivää aina iltaa asti golfkentän Bufferissa hyvän ruoan ja menneiden aikojen muisteluiden merkeissä.

UUSI ja uudistettu koulu on hieno ja hieman meidän aikaista vanhaakin löysimme kolmannesta kerroksesta, jossa aikanaan meidän oma luokkamme sijaitsi.

Niin Kirkonkylän uuteen kouluun tutustuessamme kuin myös vanhoja opettajia, oppilaita, koulumatkoja ja muita tapahtumia sekä kouluaikamme opetusta muistellessamme totesimme, että kehitystä positiiviseen suuntaan on tapahtunut valtavasti niin ihan konkreettisissa oppimisympäristöissä kuin myös opettajien toimintatavoissa. Hienoa ja hyvä näin!

Päivä oli mukava, tosi kiva oli tavata vanhoja tuttuja ja kuulla heidän nykyisiään kuulumisiaan. Juttu luisti alusta alkaen ihan kuin ei kaikkia näitä kymmeniä vuosia tapaamistemme välissä olisi ollutkaan.

LÄMPÖISET kiitokset Kirkonkylän koululle ja rehtori-Mariannelle, että saimme loistavan lähtökohdan luokkakokouspäiväämme. Ja oppimisen iloa kaikille Kirkonkylän koulun nykyoppilaille, opettajille ja muulle henkilöstölle hienossa koulussanne.

Elina Savilahti