Hornetit ja Hawkit jylisevät Pirkkalan taivaalla ensi viikolla Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumassa – Turvallisuustilanne vaikutti tapahtumapaikan valintaan

Tapahtumassa pääsee tutustumaan ilmavoimien kalustoon sekä kuulemaan ilmavoimien ja siviili-ilmailun koulutustarjonnasta.

SOTILASILMAILUSTA ammatti -tapahtumassa esiintyy taitolentoryhmä Midnight Hawks. Ryhmän esityksiä on nähty Pirkkalan taivaalla ennenkin. Kuva: Antti Jokinen

ENSI viikolla Pirkkalan lentokentän tuntumassa pääsee kuulemaan Hornetien ja Hawkien jylinää, kun Satakunnan lennosto järjestää yhdessä Tredun ja Patrian kanssa Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman.

Tapahtumassa pääsee paitsi ihailemaan lentonäytöksiä, myös tutustumaan ilmavoimien muuhun kalustoon maan kamaralla sekä kuulemaan, millaisia ammatteja ja koulutusmahdollisuuksia ilmavoimilla ja siviilipuolen lentoalalla on tarjottavanaan.

Vastaavanlaista tapahtumaa on ennen korona-aikaa järjestetty Satakunnan lennoston tukikohdan alueella. Nyt tapahtumapaikka on vaihdettu Tredu-ammattiopiston ja Patrian piha-alueelle, reilun puolen kilometrin päähän lentokentän maksullisista parkkipaikoista.

Aivan tapahtumapaikan tuntumaan ei pääse autolla, mutta tapahtuman kävijöille järjestetään alueelle maksuttomia bussikyytejä Tampereen messu- ja urheilukeskuksen pihalta. Bussimatka tapahtumapaikalle kestää sieltä noin varttitunnin.

PUOLUSTUSVOIMIEN tiedotussihteeri Tiina Koivisto kertoo, että tapahtumapaikan siirto pois lennoston alueelta liittyy osittain maailmantilanteeseen.

”Halusimme tehdä lentokenttäalueen toimijoiden kanssa yhteistyötä. Tredussa koulutetaan lentokonemekaanikkoja ja saamme esiteltyä tapahtumassa ihmisille alan koulutusta. Ilmailualan koulutuskeskuksen ympäristö tarjoaa luontaisesti hyvät puitteet tapahtuman järjestämiselle. Olemme huomioineet paikan valinnassa myös nykyisen turvallisuustilanteen ja lennostossa meneillään olevat rakennushankkeet”, Koivisto sanoo

Koko tapahtuma järjestetään ulkoilmassa, mutta herkimpiä säälle ovat esityslennot.

”Esityslennoille pouta ja vähäpilvinen keli olisi kaikista paras”, Koivisto kertoo.

Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma Tredun Ilmailualan koulutuskeskuksessa lentokentän tuntumassa ke 10.5. klo 12–18.30. Mm. esityslentoja sekä kaluston ja koulutusmahdollisuuksien esittelyjä. Järj. Satakunnan lennosto, Tredu ja Patria.