Japanilainen Chino Akai viihtyi Pirkkalan lukion hyvinvointipäivässä, vaikka meno oli täysin eri maailmasta kuin kotimaan koulutapahtumissa – Katso kuvat iloisesta meiningistä lukiolla

Pirkkalan lukiossa vietetään hyvinvoinnin teemavuotta.

ANNI RIIHIMÄKI (oik.) neuvoi Chino Akaita Pirkkalan lukion hyvinvointi-iltapäivän neulontapajassa.

CHINO AKAIN vaihto-opiskelijavuosi Pirkkalan lukiossa lähestyy loppuaan.

Japanin Osakasta kotoisin oleva Akai ehtii vielä ennen kotiinpaluutaan nähdä Suomen kevään, ja koettujen asioiden listalle pääsi vapun alla myös lukion hyvinvointi-iltapäivä.

Teemapäivässä opiskelijat pääsivät osallistumaan erilaisiin rentoihin työpajoihin ja kokeilemaan esimerkiksi musisointia, tanssia, pallopelejä ja palapelien kokoamista. Iltapäivällä opiskelijat ja opettajat ottivat toisistaan mittaa pallopelissä, jota pelattiin 1990-luvun Gladiaattorit-tv-sarjasta tutuilla mailoilla.

Akai istahti ensimmäisenä neulomispajaan, jossa neulottiin paloja myöhemmin koottaviin peittoihin.

Japanilaisissa kouluissa järjestetään tiettävästi urheilu- ja kulttuurifestivaaleja. Ovatko ne samanlaisia kuin tämä teemapäivä?

”Ne ovat täysin erilaisia. Niitä valmistellaan kahdesta kolmeen kuukautta, ja ne kestävät kaksi päivää. Niihin saapuu paljon ihmisiä, ei vain koulun oppilaita ja heidän vanhempiaan. Mutta tällainenkin on minusta mukavaa”, Akai kertoi englanniksi.

OPETTAJAT Petra Koho ja Soile Korpela kertovat, että hyvinvointi-iltapäivä on osa lukion hyvinvoinnin teemavuotta. Lukuvuoden aikana on kiinnitetty erityistä huomiota esimerkiksi ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ryhmäytymiseen ja lisätty ryhmänohjaukseen sisältöjä, jotka tähtäävät opiskelijoiden itsetuntemuksen parantamiseen ja omien vahvuuksien tunnistamiseen.

”Nämä kaikki ovat isoja projekteja”, Korpela sanoo.

TANSSIPAJASSA opiskelijat pääsivät joraamaan valkokankaalle heijastettujen Just Dance -videopelin koreografioiden tahtiin. Psyn Gangnam Style -kappaleen tahdissa tanssivat Heidi Kantola (eturivissä vas.), Siiri Halima, Siina Tynkkynen ja Lilli Salomaa.
JUST DANCE -pelissä tanssijoille näytetään ruudulla liikkeet, joita pitää seurata. Lukiolla tansseja ei pisteytetty, mutta vauhtia riitti silti.
MUSIIKKIPAJASSA treenattiin Pariisin kevään Kesäyö-kappaletta. Anni Salminen soitto bassoa.
MARTIN ROSENDAHL seurasi keskittyneesti opettajan ohjausta.
MUSIIKIN lehtori Petra Koho kertoo, että lukiolla on teemavuoden aikana tehty monenlaisia asioita opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi.