Santeri Rautiainen konsertoi Galleria 2:ssa ohjelmistolla, joka koostuu katveeseen jääneistä kitaramusiikin mestariteoksista

SUKUPOLVENSA kitaristeista Santeri Rautiainen on aktiivisimpia konsertoijia, esiintyen Suomessa sekä eri puolilla Eurooppaa. Huomenna keskiviikkona hän soittaa Pirkkalassa Galleria 2:ssa. Kuva: Jan Rucidlo

HUOMENNA keskiviikkona on mahdollisuus nauttia klassisen kitaramusiikin sävelistä, kun Santeri Rautiainen konsertoi Pirkkalassa.

Rautiainen on sukupolvensa kitaristeista aktiivisimpia konsertoijia esiintyen sekä Suomessa että eri puolilla Eurooppaa. Rautiaisen laaja ohjelmisto sisältää musiikkia 1500-luvun kielisoitinteoksista tämän päivän sävellyksiin. Hän pyrkii kartoittamaan kitaraohjelmiston vähemmälle huomiolle jääneitä mestariteoksia. Tällä hetkellä häntä kiehtovat periodisoittimien ja elektronisten instrumenttien tuomat mahdollisuudet oman äänen laajentamisessa.

KONSERTIN ensimmäinen puolisko koostuu 1800- luvun kitarasäveltäjien etydikirjallisuudesta. Regondin, Sorin sekä Schulzin valikoidut etydit muodostavat tarinallisen sarjan, yhdistäen kolme toisistaan hyvin poikkeavaa säveltäjää.

J.S. Bachin sarja BWV 995 tunnetaan myös hänen 5. sellosarjanaan. Olli Mustosen 1. kitarasonaatti kuuluu niiden harvojen kitarasävellysten joukkoon, jotka ovat olemassa myös piano- ja orkesteriversiona.

RAUTIAINEN on opiskellut musiikkia monipuolisesti valmistuen maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemialta, Alicanten yliopistolta ja Maastrichtin konservatoriolta. Lisäksi hänelle on myönnetty Diploma di Merito Sienan kesäakatemiasta.

Tärkeimpiä opettajia ovat olleet Ismo Eskelinen, Carlo Marchione, Otto Tolonen, Jüdicael Perroy, Oscar Ghiglia, Andrew Lawrence-King sekä Grigori Sokolovin pianoresitaalit.

Rautiaisen soittoa on kuultu muun muuassa Suvisoitto-, Kamarikesä-, What Ever Works- ja Tampere Guitar Festival- tapahtumissa. Yhtyeitä joiden kanssa hän on työskennellyt ovat esimerkiksi Kamariorkesteri Avanti!, Uusinta- yhtye, NYKY- ensemble sekä Kaunasin kaupunginorkesteri. Hänen työskentelyään ovat tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto.

Santeri Rautiaisen klassisen kitaramusiikin konsertti Galleria 2:ssa (Suupantori 2) keskiviikkona 26.4. klo 17-18.30.