Ratikalla näyttää olevan laajaa tukea Pirkkalassa

Suurten ryhmien vihreä valo 3,5 miljoonan euron hintaiselle toteutussuunnitelmalle ennakoi, että suhtautuminen myös itse rakentamiseen on myönteinen mikäli nykyiset kannattavuuslaskelmat pitävät kutinsa jatkotarkastelussa.

RAITIOTIEN Pirkkalan päätepysäkki on suunniteltu kuvassa näkyvälle alueelle Naistenmatkantielle Pirkkalan kuntakeskuksen kohdalle. Pirkkalan valtuusto kokoontuu maanantaina päättämään, toteutetaanko Pirkkalassa hankkeen viimeinenkin suunnittelun vaihe, toteutussuunnittelu.

PIRKKALAN kunnanhallitus teki maanantaina äänestysluvuin 7-3 raitiotien toteutussuunnittelua kannattavan päätöksen. Mikäli valtuusto vielä hyväksyy ehdotuksen, Pirkkala osallistuu 3,5 miljoonaan euron nettorahoituksella Linnainmaalta Suupalle ulottuva raitiotiereitin suunnitteluun.

Suunnittelua kannattivat kunnanhallituksessa suurten valtuustoryhmien edustajat. Näin ennakoidaan olevan myös tulevana maanantaina kunnanvaltuuston kokouksessa, joskin hajaääniä Partola-vaihtoehdolle lienee luvassa myös suuremmista ryhmistä. Siis sille, että ratikan pääteterminaali tulisi Partolaan Prisman eteen eikä Suupalle.

Vaikka nyt äänestetään pelkästään siitä, että ratikkalinjalle tehdään se lopullinen suunnittelu, kunnanhallituksen kanta kertoo jo merkittäviä asioita.

Ratikkaa vastaan näyttäisivät olevan kategorisesti lähinnä keskustan, perussuomalaisten ja kristillisten valtuutetut.

Vaikka nyt äänestetään pelkästään siitä, että ratikkalinjalle tehdään se lopullinen suunnittelu, kunnanhallituksen kanta kertoo jo merkittäviä asioita.

Mikäli tähän mennessä tehdyt laskelmat osoittautuvat oikeanlaisiksi myös toteutussuunnittelun yhteydessä, voi ennakoida, että valtaosa Pirkkalan päättäjistä tulee kannattamaan raitiotien tekoa, kun rakentamispäätöstä tehdään syksyllä 2024.

Jos jotain uutta yllättävää tulee, päättäjien mielipide voi muuttua, se on selvä, ja hyvä niin. Mitä se voisi olla? Lähinnä suuret talousmullistukset johtuen inflaatiosta, rakentamisen kustannuksista ja Euroopassa käytävän sodan ennakoimattomat vaikutukset voisivat heikentää ratkaisevasti hankkeen lähtökohtia.