Pirkkalaisen lukija huomasi, että Pirkkalaan tilatut paketit päätyvät jatkuvasti Peltolammille – Jakelijalla on jo ratkaisu tiedossa

Postnord aikoo avata lähiaikoina uusia noutopisteitä sekä pakettiautomaatteja Pirkkalaan, kertoo Tuomi Logistiikan logistiikkajohtaja Antti Sinervo kirjoituksessaan.

KULJETUSYHTIÖ Postnordilla on Pirkkalassa seitsemän noutopistettä. Yhtiön kuljettamia paketteja voi tilata esimerkiksi K-market Pirkanpojan pakettiautomaattiin. Kuva: Sanni Harmanen

TUOMI Logistiikka toimii Pirkanmaan hyvinvointialueen hoitotarvikepalvelun logistiikkatoimijana ja vastaa hoitotarvikkeiden jakelusta sopimuskumppaninsa Postnordin kanssa.

Pirkanmaan hyvinvointialueen hoitotarvikepalvelun kautta kulkevia tuotteita voi tilata Pirkkalaan kahdella eri toimitustavalla: tilauksella Postnordin noutopisteeseen tai tilauksella Postnordin pakettiautomaattiin. Pakettiautomaatit ja noutopisteet sijaitsevat usein kauppojen, kioskien tai kauppakeskusten yhteydessä, jolloin tilauksen voi hakea automaatista tai noutopisteeltä muun asioinnin yhteydessä kaupan tai kauppakeskuksen aukioloaikojen puitteissa.

Noutopisteisiin perustuva hoitotarvikepalvelun jakelumalli on suunniteltu erityisesti laajentamaan ja joustavoittamaan asiakkaiden noutomahdollisuuksia.  

NIMIMERKIN JH:n (Pirkkalainen 29.3.2023) hoitotarvikepalvelun paketti oli ohjautunut Pirkkalan sijasta Tampereen Peltolammilta noudettavaksi, koska Pirkkalan kaikki pakettiautomaatit olivat olleet täynnä. Nimimerkki JH ilmaisi aiheellisesti huolensa ikäihmisiin liittyen: mikäli heidän tilauksensa ohjautuu myös omaa kuntaa kauemmaksi, voi tarvikkeiden saanti joillekin olla haastavaa.

Hoitotarvikepalvelun kautta tehty tilaus ohjautuu seuraavaksi lähimpänä sijaitsevaan vapaaseen automaattiin tai noutopisteeseen noudettavaksi, mikäli haluttu pakettiautomaatti on täynnä.

Tuomi Logistiikan sopimuskumppani Postnord kertoo tunnistavansa haasteen Pirkkalan automaattien ja noutopisteiden määrän osalta. Noutoautomaatit saattavat täyttyä erityisesti sesonkiaikoina, jolloin paketteja ohjataan muihin noutopisteisiin ja -automaatteihin.

Postnord vastaa tähän haasteeseen avaamalla lähiaikoina uusia noutopisteitä sekä pakettiautomaatteja Pirkkalaan.

Antti Sinervo
logistiikkajohtaja
Tuomi Logistiikka Oy