Ylä-Haikan kasvatti Lauri Ala-Myllymäki palasi Ilvekseen – ”Päätin talvella että Italia on nähty…”

Ensimmäinen Veikkausliigan peli jäi väliin vähäisen vamman takia - Lauri Ala-Myllymäki pelasi kerran Pirkkalassakin Suomen cupiakin Ilveksen paidassa, muistaa yhä synkän lopputuloksen...

ILVEKSEN liigajoukkueeseen Italiasta palannut ammattilaisjalkapalloilija Lauri Ala-Myllymäki on ammentanut varhaisimmat oppinsa Pirkkalan Ilveksestä ja pihapeleistä.

PIRKKALASSA 17 vuotta elämästään viettänyt jalkapalloilija Lauri Ala-Myllymäki palasi täksi kaudeksi Italiasta tuttuun tamperelaiseen seuraan.

”Muutimme Pirkkalaan, kun olin 3-vuotias ja 4-vuotiaana liityin Ilveksen Pirkkalassa pelanneeseen ikäkausijoukkueeseen. Isoveli Antti on kolme vuotta vanhempi ja Ylä-Haikassa pelasimme hänen kanssaan paljon pihapelejä nurmikolla”, Ala-Myllymäki muistelee.

Seuraavat vuodet kuluivat junioreissa. Ala-Myllymäki aloitti 8-vuotiaana myös jääkiekon pelaamisen.

”Pelasin jääkiekkoa 13-vuotiaaksi saakka. Pihapelejä oli silloinkin paljon. Voi sanoa että vietin hyvän lapsuuden”, Ala-Myllymäki pohtii.

Venetsia oli hieno paikka, ei siinä mitään vikaa ollut, vaikka asuin mantereella

VUONNA 2013 silloin 15-vuotias lupaus sai sopimuksen I divisioonassa pelanneen edustusjoukkueen kanssa.

”Ensimmäinen otteluni oli vähän yli viikko sen jälkeen, kun olin täyttänyt 16 vuotta. Se oli kotipeli KTP:tä vastaan kesäkuun puolivälissä ja päättyi maalittomana. Kuukautta myöhemmin tein ensimmäisen maalini PK-35:ta vastaan”, Ala-Myllymäki kertaa uransa alkua.

Ilves nousi liigaan kauden 2014 päätteeksi ja seuraavat kuusi kautta Ala-Myllymäki pelasi liigaa. Tilille kertyi 163 ottelua ja 38 maalia.

”Kauden 2017 pronssi ja sitä seuranneet eurocupin pelit Slavia Sofiaa vastaan ovat parhaita saavutuksia. Myöhemmin elokuussa 2020 pelasimme koronan takia vain yhden ottelun Shamrockia vastaan Irlannissa ja se ottelu on säilynyt mielessä hyvin. Hävisimme lopulta rankkarikilpailun. Tein maalin rankkarista jo varsinaisella peliajalla ja rankkarikisassa kaksi lisää”, Ala-Myllymäki kertaa.

Ala-Myllymäki pelasi 11 nuorten ja 40 poikien maaottelua.

”Kaikki Balkanin maat taisivat tulla tutuiksi. Näin paljon hienoja ja eksoottisiakin paikkoja. Albania ja Slovenia jäivät parhaimmin mieleen”.

ALA-MYLLYMÄKI kävi armeijan vuonna 2017 Pirkkalassa Satakunnan Lennostossa. Sieltä päästyään hän muutti omaan asuntoon Tampereelle.

LAURI Ala-Myllymäki on pelannut Ilveksen liigapaidassa kerran Pirkkalan Keskuskentälläkin. Hän muistaa yhä, kun Cupin ottelu Rovaniemeä vastaan päättyi Pirkkalan tekonurmella tappioon.

”Vanhempien luona käydään tietenkin usein ja myös isoveljeä tapaan usein. Pirkkalan jalkapallokentillä muistan pelanneeni vain kerran. Maaliskuussa 2014 ei Tammela ollut vielä kunnossa ja pelasimme cupin ottelun RoPS:a vastaan. Hävisimme 0-3”, Ala-Myllymäki harmittelee.

HYVIN sujuneen kauden 2020 jälkeen edessä oli siirto Italian kakkosliigassa pelanneeseen Venetsiaan.

Hän kuitenkin menetti polvivamman takia koko kauden 2020-21 eikä pelannut yhtään ottelua. Helmikuussa 2022 hän siirtyi lainasopimuksella sarjaporrasta alemmaksi Triestinaan ja pelasikin keväällä 10 ottelussa.

”Triesten kaupunki sijaitsee aivan Slovenian rajalla. Meillä oli joskus Slovenian puolella treenejäkin. Päätin kuitenkin talvella että Italia on nähty ja palasin Ilvekseen. Venetsia oli hieno paikka, ei siinä mitään vikaa ollut, vaikka asuin mantereella”, Ala-Myllymäki selvittää.

ILVES pelaa ensimmäisen Veikkausliigan kotiottelunsa Valkeakoskella ensi lauantaina 15.4. Turun Interia vastaan. Avauspelissä viime keskiviikkona joukkue pelasi 1-1 -tasapelin IFK Mariehamnia vastaan. Lauri Ala-Myllymäki ei pelannut ottelussa vähäisen vamman takia.