Pääkirjoitus: Peura, ystävä ja vihollinen

Peurat ja kauriit ovat Pirkkalassa tuttu näky niin puutarhoissa kuin liikenteessä. Jälkimmäisessä siitä on haittaa kaikkein eniten.

PIRKKALASSA on kannettu huolta siitä, menettääkö kunta nopean kasvunsa myötä osan luonnonläheisyydestään. Jos kysymystä punnitsee sen valossa, missä määrin villit luontokappaleet löytävät tiensä pirkkalalaisten pihoihin, ei peliä ole ainakaan kokonaan menetetty.

Peurat ja kauriit ovat Pirkkalassa tuttu näky niin puutarhoissa kuin liikenteessä. Kerroimme lehdessä vastikään Takamaalla metsänreunaan viritetystä nauhasta, jonka tarkoitus on suojata läheisten rivi- ja paritalojen pihojen istutuksia peurojen napostelulta. Takamaa ei ole ongelman kanssa yksin, vaan monella muullakin alueella on jouduttu pohtimaan tapoja pihan kasvien ja puiden suojaamiseen.

Toisaalta joillekin keittiön ikkunasta havaittu luontokappale voi tuntua ilahduttavalta kosketukselta luontoon ja tarjota kiinnostavan valokuvauskohteen.

Pirkanmaa pitää Suomen maakunnista kolmatta sijaa vuosittaisten hirvieläinonnettomuuksien määrässä.

ENITEN haittaa hirvieläimistä on liikenteessä. Vaikka syksy on tunnettua hirvieläinkolareiden riskiaikaa, onnettomuuksien määrässä on piikki myös alkukesästä. Suurissa nopeuksissa, Pirkkalassa varsinkin läntisellä ohitustiellä, törmäykset ovat erityisen tuhoisia. Pirkanmaa pitää Suomen maakunnista kolmatta sijaa vuosittaisten hirvieläinonnettomuuksien määrässä, kertoo ely-keskus.

Millaisia kohtaamisia sinulla on ollut peurojen ja kauriiden kanssa Pirkkalassa pihoilla ja liikenteessä? Aiheuttavatko ne sinulle enemmän iloa vai harmia? Voit kertoa kokemuksistasi nettisivuillamme auki olevassa kyselyssä. Kirjoitamme aiheesta myöhemmin juttua.

Juttua muokattu 14.4. klo 16.20: Lisätty linkki kyselyyn.