Pirkkain nousukarsinta päättyi kotitappioon – ”Tietääkseni suuri osa nykyjoukkueesta jatkaa ja uusia pelaajia on tulossa”

Valmentajan mukaan kentälle lähdettiin ehkä liiankin suurella itseluottamuksella, mikä vei puolustuspelistä tarkkuutta.

PIRKKAIN nousuhaave kariutui perjantaina kotisalissa vieraiden salama-alkuun. Pirkkain maalilla aloitti Antti Kortetmaa (kuvassa). Hänet korvasi toisessa erässä Sebastian Saariniemi. Arkistokuva: Leo Hynninen

PIRKAT ei viime perjantaina kotisalissaan pystynyt voittamaan Sipoon ÅIF:aa, vaan 5-9-tappion myötä sen haave noususta miesten salibandyn ykkösdivisioonaan eli viralliselta nimeltä Inssi-Divariin ei toteutunut.

Näin ÅIF jatkaa karsintoja kahdella voitolla ja Pirkat pelaa myös ensi kaudella kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Suomi-sarjassa.

Perjantai-illan ottelu ratkesi jo avauserässä, ÅIF voitti sen 5-0. Pirkkain valmentaja Jukka Myllymäki arvioi yön yli nukuttuaan avausottelun niukan tappion vaikuttaneen suoritukseen.

Vastustaja oli alussa valmiimpi pelaamaan ja oli parempi, ei selitellä

”Ehkä joukkueella oli liikaakin itseluottamusta. Vieraissa pelasimme varovaisemmin tiiviinä ryhmänä. Kotiottelussa ei pystytty yhtä tarkkaan puolustuspeliin”, Myllymäki pohti.

Tilanne oli 0-3 jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Erän puolivälissä Pirkat pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla. Viides maali tuli tyrmäävästi ajassa 19.59.

Pirkat vaihtoi maalivahtia avauserän jälkeen, kun Sebastian Saariniemi korvasi Antti Kortetmaan. Kortetmaa torjui erässä kahdeksan kertaa.

Mika Salo teki Pirkkain avausmaalin 25. minuutilla. Hän teki toisessa erässä myös ylivoimamaalin ja Joni Jokisalo toi toivoa 3-6-maalilla 39. minuutilla.

Miska Pöysäri ja Mikko Kelkka onnistuivat kuudella viittä vastaan, mutta aika loppui auttamatta kesken.

”Viikkopelit eivät sujuneet koko kaudella. Vastustaja oli alussa valmiimpi pelaamaan ja oli parempi, ei selitellä”, päävalmentajana ensi kaudellakin jatkava Myllymäki sanoi.

Pirkat pelaa vielä ensi kauden tutussa salissa. Sen jälkeen joukkue muuttaa uuteen halliin, mikä valmistuu nykyisen viereen.

”Tietääkseni suurin osa nykyjoukkueesta jatkaa ja uusia pelaajia on tulossa”, Myllymäki päätti kauden 2022-23.