Kevään etenemistä tarkkaillaan taas tänä viikonloppuna

Kaikkia Kevätseurannan seurantalajeja ei tarvitse tuntea, ja yksittäisetkin havainnot ovat arvokkaita, Luontoliitto painottaa.

KEVÄT etenee maaliskuussa aimo askelin. Kuva: Antti Salovaara.

MENEILLÄÄN olevaan Luontoliiton Kevätseurantaan on ilmoitettu jo havaintoja esimerkiksi kekomuurahaisista, aikaisista muuttolinnuista, kukkivista pajuista ja leskenlehdistä. Seuraavaa Kevätseurantaviikonloppua vietetään tänä lauantaina ja sunnuntaina.

Kevätseurantaan voi osallistua kuka tahansa luonnosta kiinnostunut. Kaikkia seurantalajeja ei tarvitse tuntea, ja yksittäisetkin havainnot ovat arvokkaita.

Luontoliitto kerää kahdenlaisia havaintoja: ensihavaintoja ja Kevätseuranta-viikonloppujen havaintoja. Ensihavainnon voi ilmoittaa milloin vain.

Erityisinä Kevätseuranta-viikonloppuna Luontoliitto toivoo havaintoja kaikista Kevätseuranta-lajeista sekä arviota siitä, oliko laji runsas vai harvalukuinen. Kevätseuranta-viikonloppuina ilmoitettujen havaintojen avulla saadaan kattava kuva koko Suomen keväästä kahden viikon välein. VIimeinen Kevätseuranta-viikonloppu on kesäkuun alussa.

Keväthavainnot voi kirjata tällä sivustolla.