Pääkirjoitus: Ennakkoäänestys käynnistyi – odotettavissa mielenkiintoiset, korona-ajan jälkihuuruiset vaalit inflaation ja korkeiden korkojen leimaamassa ilmapiirissä

ÄÄNESTÄJÄT tekevät nyt valintojaan siitä, ketkä valitaan tulevaan eduskuntaan. Ennakkoäänestys on alkanut. Varsinainen vaalipäivä on 2. huhtikuuta.

TÄNÄÄN ennakkoäänestyksellä alkavat eduskuntavaalit ovat poikkeuksellisen mielenkiintoiset.

Maailman sanotaan jakautuneen entistä tiukempiin blokkeihin. Euroopassa soditaan, talous yskii ja ihmiset ovat toimeentulovaikeuksissa korkojen ja inflaation takia… koronan jäljiltäkin äänestäjät ovat yhä aavistuksen ryytyneitä.

Koko Suomen kannalta panokset ovat isot. Eduskuntavaalien tulos ratkaisee, minkälainen hallitus meitä jatkossa johtaa.

Osalle puolueista tuntuu olevan hankala rasti pohtia mahdollisia tulevia kumppaneita hallituksessa. Keskusta ei suostu puheenjohtajansa mukaan enää nykyiseen hallituspohjaan. Toisille perussuomalaiset ovat punainen vaate. Vasemmisto maalailee uhkakuvia etuja leikkaavasta sinimustasta hallituksesta, oikealla varoitellaan Suomen hukkuvan velkoihin.

Kaikki puolueet ovat sitoutuneet tasapainottamaan Suomen talouden pitkällä aikavälillä. Tässä äänestäjän on syytä olla tarkka: keinot ovat ratkaiseva asia. Onko talouslupauksissa pohjaa, entä kenen pussiin ne leikkaukset kohdistuvat?

Eduskuntavaalit eivät ole paikallisvaalit, mutta paljon kiinnostaa, miten tutut oman kunnan ehdokkaat saavat kannatusta.
Pirkkalalaisia ehdokkaita on nyt mukana yhdeksän.

Pienkunnissa asuvat ehdokkaat ovat vaaleissa tarvittavan julkisuuden osalta haastajan asemassa, kuten Pirkkalan toistaiseksi viimeinen kansanedustaja Mikko Kuoppa lehdessämme toteaa.

Pirkkalainen on antanut vaalien alla näkyvyyttä joka suuntaan. Paikalliset ehdokkaat on nostettu framille haastattelujen sarjassa yksinkertaiseksi siksi, että he kiinnostavat ihmisinä lehden jakoalueen lukijoita.
Kuluvan viikon muhkeassa vaalilehdessä ja verkossamme on paljon vaaliasiaa. Lehtemme verkkosivuilta kaikki vaalin alusajan jutut löytyvät kootusti täältä.

Ei muuta kuin ehdokasta valitsemaan ja uurnille!