Rahahuijareilla jo neljäs työikäinen uhri Pirkkalassa – kaikilla petoksilla sama tapahtumapaikka ja tekotapa

Ketään epäiltyä ei ole vielä otettu kiinni eikä kuulusteltu.

NELJÄS henkilö on joutunut rahahuijareiden uhriksi Pirkkalassa. Hän menetti sata euroa kaksikolle, jonka poliisi epäilee olevan aiemmin tapahtuneiden huijauksen tekijöitä joko yhdessä tai erikseen.

”Sama tapahtumapaikka, tekotapa ja havainnot tekijöiden ulkonäöstä vastaavat kolmea aiempaa tapausta”, Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Panu Rautio kertoo.

Nainen tuli pysäytetyksi Partolassa sijaitsevan kauppakeskuksen parkkipaikalla 13. maaliskuuta kello 16 tienoilla. Hänet pysäytti kaksikko, joka pyysi naista nostamaan tililtä satasen sillä verukkeella, että kaksikon omat kortit eivät toimineet. Käteisnostoa vastaan kaksikko lupasi siirtää 450 euroa naisen tilille.

Saatuaan pyytämänsä käteisen kaksikko oli puhelimen näytöltä esittänyt tilitapahtuman todisteeksi välityspalkkion siirrosta. Kyseessä on ollut ilmeisesti jonkin pankin valesovellus, sillä naisen tarkistettua tilinsä myöhemmin, hän ei ollut saanut kaksikolta rahaa. Muille uhreille luvatut välityspalkkiot ovat vaihdelleet 200 ja 700 euron välillä.

Huijauksen uhri on työikäinen. Myös muut uhrit ovat olleet työikäisiä, mikä on poliisin näkökulmasta yllättävää siksi, että useimmiten huijaukset kohdistuvat iäkkäämpään väestöön.

”Hämmästyttävää on myös se, että näihin huijauksiin toistuvasti haksahdetaan”, Rautio sanoo.

Aiempien tapausten tutkinta on Raution mukaan edennyt niin, että asianomistajakuulustelut on tehty, tunnistuksia on kuvista tehty ja on saatu myös vihjeitä. Ketään epäiltyä ei ole vielä otettu kiinni eikä kuulusteltu.

Rikoksia tutkitaan petoksina.