Hävikkiruuan myynti alkoi tänään Pirkkalan kouluilta- kaupan kymmeniä annoksia lihakeittoa

TOIVION koululta ei jäänyt kaupattavaksi ruokaa tänään maanantaina.

KYMMENIÄ annoksia kouluruokaa tuli myyntiin tänään, kun Pirkkalan kunta aloitti hävikkiruuan myynnin ResQ-puhelinsovelluksen välityksellä kouluilta.

Kun koululounaan tarjoilu puolenpäivän jälkeen päättyi, sovelluksessa näkyi myytävää ainakin Suupanniityn, Kurikankulman ja Nuolialan kouluissa sekä Soljan lastentalolla.

NUOLIALAN koulun palveluesihenkilö Hanna Welling annosteli kuvausta varten lihakeittoa myyntiastiaan.

Nuolialan koulun palveluesihenkilö Hanna Welling kertoo, että pääruokaa jäi myytäväksi parikymmentä annosta ja vihannestuorepaloja viitisen annosta. Hän pitää ylijäämän määrää tavanomaisena ottaen huomioon, että tarjolla oli lihakeittoa ja että sitä oli tehty 800 ruokailijalle.

”Ruokaa on tänään syöty hyvin keittopäiväksi.”

Huomenna ruokaa tuskin jää kaupattavaksi, Welling ennakoi.

”Tarjolla on jauhelihakastiketta ja spagettia.”

RUOKAPALVELUVASTAAVA Kristiina Herranen kertoo, että Toivion koulun lounailta jää harvoin paljon ruokaa hävikkiin.

PIRKKALAN kouluista Toivion koulu ei ilmoittanut sovellukseen myyntiin yhtään annosta maanantaina. Ruokapalveluvastaava Kristiina Herranen sanoo, että Toivion koululla hävikkiruuan määrä on yleensäkin vähäinen. Ruokailijoilta tulee päivittäin lautasjätettä keskimäärin noin 2-3 kiloa ja tarjolla olleen ruuan rippeitä jää muutama kilo. Koulupäivinä Toivion koululla on tarjolla noin 300 lounasannosta.

JOS koululounaalta jää syötäväksi kelpaavaa ruokaa, sitä voi ostaa puhelinsovellusta käyttäen kaikilta Pirkkalan kouluilta Hyrsinkiä lukuunottamatta. Hävikkiruokaa voi ostaa arkisin koululounaan päättymisajan jälkeen noin kello 15 saakka.