”Etukeno” ilmastotoimissa on suomalaisten elämää kurjistavaa moraaliposeerausta

Samaan aikaan kun pääministerimme kiertää ympäri maailmaa keräämässä poliittisia irtopisteitä, tavallinen suomalainen ihmettelee, mistä rahat sähköön, ruokaan, liikkumiseen ja asumiseen.

Polttoaineiden hinnat tekevät työssä käynnistä kannattamatonta ja tasa-arvoisesta liikkumisesta mahdotonta. Sähkön hinnan vaihtelu ja nousevat korot ajavat perheitä perikatoon.

”Etukenon” kannattajat vaativat autoilijoiden rankaisemista, luotettavien ja huoltovarmojen energiamuotojen romuttamista ja metsien hyötykäytön ja lihansyönnin lopettamista. Suomalaisten tulisi muuttaa maansa ulkoilmamuseoksi Brysselin mukaan. Ihmisten elintaso halutaan ajaa Pohjois-Korean tasolle, jotta saavuttaisimme hallituksen asettamat ”kunnianhimoiset” ilmastotavoitteet.

Suomalaisia leipäjonoja katsellessa ja surullisia kertomuksia kuunnellessa ihmisten elämän lisäkurjistamista ajava politiikka tuntuu sydämettömältä ja järjettömältä. Näin ei voida jatkaa.

Tulevan hallituksen on asetettava tavallisen suomalaisen hyvinvointi etusijalle ainaisena maksumiehenä olon sijaan. Liikkumisköyhyyys, energiaköyhyys ja työssäkäyntiköyhyys ovat kaikki poliittisesti luotuja ongelmia ja ne voidaan myös ratkaista politiikan keinoin.

Tulevan hallituksen tulee lopettaa poliittisilla päätöksillä rakennettu liikkumisen ja elämisen kriisi. Polttonesteiden biojakeluvelvoitteet tulee poistaa. Suomen on tehtävä panostuksia luotettavaan energiantuotantoon, jotta emme ole riippuvaisia seuraavan päivän ”energiasäästä”. Tämä tarkoittaa lyhyellä tähtäimellä lisäpanostuksia turpeeseen ja muihin luotettaviin energialähteisiin ja tiukkoja säätövoiman rakentamisen ehtoja tuuli- ja aurinkovoimalle.

Sami Kymäläinen
Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja
eduskuntavaaliehdokas (ps.)