Somesiivoaja Auri Kananen, ex-kymmenottelija Petri Keskitalo ja ex-pikajuoksija Johanna Manninen tähdittävät yhteismessuja

PUHTAUSALAN ammattimessut Finnclean ja pohjoismaiden laajimmat liikunta- ja hyvinvointialan messut Gymtec & Sportec järjestetään 15.–16. maaliskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Finnclean yhdistää puhtausalan koulutuspäivät ja ammattimessut. SSTL Puhtausala ry:n organisoima Finnclean Innovaatio 2023 -kilpailu esittelee tapahtumassa kisaan osallistuneet tuotteet sekä palvelut ja kilpailu huipentuu torstaina 16.3. voittajan palkitsemisella. Kilpailussa halutaan nostaa esiin ratkaisuja, joiden avulla puhtausalaan liittyvän tuotteen tai palvelun käyttäjän elämä helpottuu tulevaisuudessa.

Ohjelmassa on myös paneelikeskusteluja. Sosiaalisessa mediassa toimiva siivousvaikuttaja Auri Kananen kertoo keskiviikkona ja torstaina somevaikuttamisesta puhtausalalla.

Messuilla on myös puhtausalan koeajorata, jossa kävijöillä on mahdollisuus testata koneita ja laitteita käytännössä.

Gymtec & Sportec messujen ensimmäisenä päivänä kuullaan Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n paneelikeskustelu aiheesta Kuka suunnittelee, rakentaa, valvoo, hoitaa ja rahoittaa turvalliset ja houkuttelevat liikuntapaikat tulevaisuudessa?

Vuoden Liikuntapaikka palkitaan tapahtuman avajaispäivänä keskiviikkona. Tunnustuspalkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta. Vuoden Liikuntapaikan valitsee opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisesta vastaava virkamies Mikko Helasvuo ja palkinnon kiertopalkintoineen lahjoittaa Tampereen Messut -konserni.

Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry ja Suomen Olympiakomitea järjestävät messujen torstaina Kansantalous ja kansanterveys sakkaavat – liikunnasta ratkaisu? -vaalipaneelin, jossa eduskuntapuolueiden kansanedustajaehdokkaat keskustelevat liikunnan, toimintakyvyn, terveyden, yrittäjyyden ja talouden teemoista. Paneeli striimataan ja sen juontavat SKY ry:n toiminnanjohtaja Riitta Hämäläinen-Bister sekä Suomen Olympiakomitean liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan yksikön johtaja Petri Keskitalo.

Lisää liikettä Suomeen -vaalipaneeli on keskiviikkona Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n ja ja Suomen Olympiakomitean yhteisesti järjestämänä, aiheenaan liikunnan ja urheilun edistämisen tavoitteet seuraavalle hallituskaudelle.

Paneelin juontavat aluejohtaja Ari Koskinen Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:stä sekä pääsihteeri Johanna Manninen Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:stä.