Palloiluviikko: Pirkkalaan napsahti nousukarsintapaikka, 1-divisioona tähtäimessä

PIRKKAIN miehet ottelevat noususta salibandyn 1-divisioonaan. Karsinta alkaa 18. maaliskuuta. Kuva: Leo Hynninen

Pirkat voitti Forssassa

PIRKAT voitti lauantaina miesten Suomi-sarjan B-lohkon toiseksi viimeisen ottelunsa, kun FoSu kaatui Forssassa 9-4. Oliver Myllymäki ja Miska Pöysäri tekivät hattutemput, Kalle Koivunen kokosi saldon 1+5=6.

Pirkat nousi 48 pisteeseen ja on toisena samoissa pisteissä kuin PSW eli Pohjois-Savon Welhot. Nämä kaksi etenevät nousukarsintaan.

PSW ja Pirkat kohtaavat Divarin runkosarjassa sijoille 12.-13. sijoittuvat joukkueet. Karsinnan ensimmäisen vaiheen ottelut pelataan 18. ja 25. maaliskuuta sekä tarvittaessa 26. maaliskuuta.

Pirkat kohtaa viimeisessä ottelussaan 11. maaliskuuta Kosken Dynamon kotisalissaan.

Pirkat palasi voittokantaan lentopallossa

HELMIKUUN viimeisen ottelunsa hävinnyt Pirkat voitti lauantaina maaliskuun ensimmäisen ottelunsa, kun Paimion Yritys sai kotisalissaan nöyrtyä 0-3 (14-25, 10-25, 12-25) -tappioon naisten lentopallon 2-sarjan alemman loppusarjan lohkossa.

Voitto oli Pirkoille seitsemäs kahdeksassa ottelussa. Sanni Aaltonen teki 19 pistettä. Maiju Hautasen saldo oli 10 pistettä. Liisa Kemppainen teki kuusi pistettä, Anna Katajamäki ja Eveliina Peltola viisi pistettä.

Seuraavan ottelunsa Pirkat pelaa 12. maaliskuuta Kaarinan Uraa vastaan Nuolialassa klo 15.00. Jäljellä on neljä ottelua, Pirkkain viimeinen ottelu pelataan 2. huhtikuuta Säkylän Urheilijoita vastaan.

PJK:lle kaksi pahaa tappiota futsalin Ykkösessä

PJK:N mahdollisuudet päästä karsimaan noususta miesten futsalin Ykkösessä kokivat viime viikonloppuna luultavasti ratkaisevan takaiskun.

Ensin Ykkösen voittava ja liigaan nouseva Vehmaisten Urheilijat Tampereelta voitti PJK:n lauantaina 3-2 ja sen jälkeen sunnuntaina PJK hävisi kotiottelunsa TP-Kaarlelle 5-6.

Kaksi kierrosta ennen runkosarjan loppua VehU:lla on 50 pistettä ja toisena olevalla JoSePalla 43 pistettä. Eli VehU nousee liigaan.

PJK on vasta viides 37 pisteellä. Sarjan kakkonen karsii liigapaikasta.

PJK johti sunnuntain ottelua tauolla 3-1. Miika Sainio oli kahdella maalilla sunnuntain tehokkain. Yhden tekivät Antti Ala-Myllymäki, Valtteri Wähä-Verkkomäki ja Henrik Rahikainen.

Lauantain maalintekijät olivat toisella jaksolla Miikka Mörö ja Roni Pekki. VehU johti tauolla 3-0.

PJK kohtaa ensi lauantaina AS Moonin ja viimeisessä ottelussaan KF Kosovan 18. maaliskuuta Pirkkalassa.

PJK:n naisilla seuraavaksi jumbofinaali futsal-liigassa

PJK hävisi lauantaina odotetusti naisten Futsal-liigassa, kun liigassa neljäntenä oleva Kampuksen Dynamo Jyväskylästä kukisti Pirkkalassa kotijoukkueen 4-1 (0-1). Juulia Roth vei kotijoukkueen johtoon jo kolmannella minuutilla.

PJK jatkaa karsijan paikalla 11. sijalla vain 9 pisteellä. PJK on voittanut vain yhden viimeisistä 15 ottelustaan. Yhdeksässä pisteessä on myös sarjan viimeisenä oleva Espoon EBK.

PJK:n runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua. Toiseksi viimeisellä kierroksella PJK kohtaa vielä kolme ottelua pelaavan EBK:n vieraissa 11. maaliskuuta. PJK:n viimeinen ottelu pelataan 25. maaliskuuta, kun Espoon GFT saapuu Pirkkalaan.