Hyvinvointialueen vanhus- ja vammaisneuvostot saivat puheenjohtajat Pirkkalasta – katso ketä on Pirkkalasta jäseninä niissä ja nuorisoneuvostossa

Neuvostot vievät hyvinvointipalveluiden käyttäjien toiveita Pirhan päättäjien korviin.

PIRKANMAAN hyvinvointialueen vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja nuorisovaltuusto ovat aloittaneet toimintansa. Sekä vanhus- että vammaisneuvostot puheenjohtajat ovat pirkkalalaisia.

Vanhusneuvoston puheenjohtajaksi valittiin pirkkalalainen Antero Saksala Pirkanmaan eläkejärjestöjen neuvottelukunnasta ja varapuheenjohtajaksi Leena Ojala Kihniöstä. Pirkkalalaisia vanhusneuvoston jäseniä ovat Anna-Maija Lahtinen ja Leena Hulkkonen, varajäseninään Soile Lönnqvist ja Mirja Toiva.

Vanhusneuvosto kokoontuu seuraavan kerran 7. maaliskuuta.

Vammaisneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Tuija Kaivanto Pirkkalasta ja varapuheenjohtajaksi Esko Jantunen Tampereelta. Pirkkalasta neuvoston jäseniä ovat myös Mervi Jylli ja varajäsenet Merja Joenpolvi ja Jouni Rasi.

Vammaisneuvosto päätti laatia lausunnon vammaispalveluiden myöntämisperusteista harkinnanvaraisissa palveluissa ja kuljetuspalveluissa.

Seuraava kokous pidetään 8.3. ja asialistalle on tulossa vammaisneuvoston kannanotto vaikuttamistoimielinten edustuspaikoista muissa Pirhan toimielimissä.

NUORISOVALTUUSTON puheenjohtajaksi valittiin Eetu Hukkanen Tampereelta ja varapuheenjohtajaksi Elsa Nisula Valkeakoskelta. Pirkkalasta jäseninä ovat Zahra Shaker ja Ava Vuorenpää, varajäseninä Aleksi Lahdensuu ja Aya Al-Shmes.

Nuorisovaltuusto päätti aloittaa vapaiden paikkojen hakuprosessin. Vapaat paikat tarjoavat neljälle aktiiviselle pirkanmaalaiselle nuorelle mahdollisuuden päästä mukaan nuorisovaltuuston toimintaan.