Bussilakko alkoi, tätä se tarkoittaa Pirkkalassa – Katso lista ajettavista, osittain ajettavista ja liikennöinnin keskeyttäneistä linjoista

Lakko pysäyttää yli puolet Tampereen kaupunkiseudun Nysse-liikenteestä.

PIRKKALAN Suupalle kulkevat bussilinjat 8 ja 34 ajavat myös lakon aikana. Arkistokuva. Kuva: Sanni Harmanen

LINJA-AUTOALAN työriitaan ei saatu sopua tiistaina, joten linja-autohenkilökunnan lakko alkoi keskiviikkona kello 3 aamuyöllä. Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennettä hoitava Nysse kertoo tiedotteessaan, että lakko pysäyttää yli puolet Nysse-liikenteestä.

Pirkkalassa joukkoliikenteen käyttäjiä helpottaa tieto, että vilkkaassa käytössä oleva bussilinja 8 Pirkkalasta Härmälän kautta Tampereen keskustaan ajetaan lakon aikana normaalisti, samoin linjan 34 vuorot.

Lisäksi Pirkkalaan kulkevista linjoista 12 ja 39 liikennöidään osa vuoroista.

Muilla Pirkkalassa kulkevilla linjoilla liikenne keskeytyy.

LAKON aikana ajettavat bussivuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta. Oppaasta perutaan aina vuorokausi kerrallaan lakon piirissä olevien liikennöitsijöiden kaikki vuorot. Perutut vuorot näkyvät reittioppaassa yliviivattuina.

Perutut vuorot näkyvät lisäksi Nyssen Poikkeustilanteet-sivulla.

Yksittäisiä vuoroja lisätään reittioppaaseen sitä mukaa, kun tieto ajettavasta vuorosta vahvistuu. Nysse varoittaa, että muutoksia voidaan tehdä nopeastikin, joten vuoron liikennöinti kannattaa tarkistaa reittioppaasta juuri ennen lähtöä.

Bussilakon vaikutukset Pirkkalassa

NORMAALISTI ajetaan: linjat 8 ja 34
OSA vuoroista ajetaan: linjat 12 ja 39
EI AJETA: linjat 11, 30, 31, 32, 36 ja 76

Lähde: Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenne Nysse

LISÄKSI Nysse tiedottaa, että se ei voi taata lakisääteisten koulukuljetusten toteutumista lakon aikana. Kunnat vastaavat omien koulukuljetustensa järjestämisestä, ja asiassa voi olla yhteydessä oman kunnan koulutoimeen.

Lakko päättyy viimeistään perjantaina 10. maaliskuuta kello 3. Lakko voi päättyä jo aiemmin, jos työriidan osapuolet löytävät sovun.

TAMPEREEN kaupunkiseudun joukkoliikenteestä liikennöidään normaalisti TKL:n, Valkeakosken Liikenteen ja Vekka Groupin hoitamat linjat 2, 7, 8, 17, 28, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 47, 58, 60, 63-67, 82, 86, 95X, 95KUTSU ja 103. Linjoilla 6, 12, 39A ja 41 liikennöidään osa vuoroista. Muilla linjoilla liikennöinti keskeytyy.

Ratikkalinjat 1 ja 3 liikennöivät toistaiseksi normaalisti.

Juttua korjattu 2.3. klo 12.35: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että linja 34 ei liikennöisi lakon aikana. Todellisuudessa linja liikennöi Nyssen mukaan normaalisti.