Jokirinteen hattutemppu toi pisteet Ylöjärvellä – Pingviinit karsii silti sarjapaikastaan

Karsinnassa kohdataan joko Kangasala tai Hämeenkyrön Hokkarit.

PINGVIINIEN Verneri Jokirinne teki hattutempun 5-9 -voittopelissä Ylöjärvellä. Edessä ovat kuitenkin putoamiskarsinnat, kun sunnuntaina ei tullut pisteitä kotihallissa.

PIRKKALAN Pingviinit voitti lauantaina Uplakersin Ylöjärvellä 9-5 ja nousi tasapisteisiin vastustajansa kanssa, mutta maaliero jäi sitä heikommaksi.

Näin Pingviinien olisi pitänyt saada sunnuntaina II divisioonan Hämeen lohkon runkosarjan päätöskierroksella ainakin yksi piste Hiki-Hockeytä vastaan. Tuloksena oli kuitenkin 1-5-tappio ja näin joukkue jäi viimeiseksi.

Edessä on maaliskuun toisena viikonloppuna karsintaottelut III divisioonan Hämeen parasta vastaan eli vastaan tulee joko Kangasalan AHK tai Hämeenkyrön Hokkarit.

”Meillä oli nousujohteinen runkosarja, mutta ei riittänyt. Suurin syy tähän oli varmasti kokoonpano-ongelmat. Oli poissaoloja loukkaantumisten, sairauksien, työesteiden tai opiskelujen takia”, sanoi valmentaja Harri Niemelä.

Maalieroksi 27 ottelun runkosarjassa tuli 94-179. Maaleja Pingviinit teki selvästi vähiten.

Marius Kautto oli tehokkain saldolla 16+17=33. Neljäs oli vain 11 ottelua pelannut Verneri Jokirinne saldolla 8+9=17, Jokirinne teki kaudella kaksi hattutemppua. Jälkimmäinen tuli lauantaina.

”Vernerillä oli kauden aikana rannevamma”, Nummela harmitteli.

Pingviinejä jo Suomi-sarjassa kymmenisen vuotta sitten edustanut Henri Järvinen pelasi viisi ottelua, saldo oli 8+9=17.

Sunnuntain ainoan maalin teki Anssi Lahtinen, Jokirinne ja Järvinen saivat syöttöpisteet.

Pingviinit aloittaa karsinnat 11. maaliskuuta. Sarjapaikka säilyy kahdella voitolla.