Lakko pysäyttäisi yli puolet Nyssen bussiliikenteestä, mutta Pirkkalan matkustajat pääsisivät helpommalla

Linja-autohenkilökuntaa koskeva lakko alkaisi ensi keskiviikkona kello 03, ja se päättyisi ensi perjantaina kello 03.

TIEDOSSA olevat lakkovaroitukset koskevat osittain myös Nysse-liikennettä. Toteutuessaan lakko pysäyttäisi yli puolet Nyssen bussiliikenteestä, mutta liikennöinti Pirkkalaan toteutuisi lakon aikana melkein normaalisti.

Tampereen seudun joukkoliikenne tiedottaa, että lakon piirissä olisivat Länsilinjat, Paunu, Pirkanmaan Tilausliikenne ja Pohjolan Liikenne. Normaalisti liikennöidään TKL:n, Valkeakosken Liikenteen ja Vekka Groupin liikennöimät linjat 2, 7, 8, 17, 28, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 47, 58, 60, 63-67, 82, 86, 95X, 95KUTSU ja 103.

Linjoilla 6, 12, 39A ja 41 liikennöidään osa vuoroista. Muilla linjoilla liikennöinti keskeytyy.

Pirkkalaan kulkevat linjat 8, 12, 11, 30, 36, 31, 79, 34, 32 ja 39.

Linja-autohenkilökuntaa koskeva lakko alkaisi keskiviikkona 1.3. kello 03, ja se päättyisi perjantaina 10.3. kello 03.

Ratikkalinjat 1 ja 3 liikennöivät toistaiseksi normaalisti. Ratikka- ja junaliikennettä koskien on annettu lakkovaroitus 6.3.-10.3.2023.

Neuvotteluja osapuolten kesken käydään seuraavan kerran huomenna maanantaina.

NYSSE ei voi taata lakisääteisten koulukuljetusten toteutumista mahdollisen lakon aikana. Kunnat vastaavat omien koulukuljetustensa järjestämisestä, ja asiassa voi olla yhteydessä oman kunnan koulutoimeen.

Lakon aikana ajettavat vuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, josta perutaan lakon piirissä olevien liikennöitsijöiden kaikki vuorot. Perutut vuorot näkyvät yliviivattuina. Tiedot perutuista vuoroista viedään myös Nyssen poikkeusinfoon Twitteriin sekä verkkosivuille nysse.fi/poikkeustilanteet

Yksittäisiä vuoroja lisätään reittioppaaseen sitä mukaa, kun tieto ajettavasta vuorosta vahvistuu. Muutoksia voidaan tehdä nopeastikin, joten vuoron liikennöinti kannattaa tarkistaa reittioppaasta juuri ennen lähtöä.

Lakkotilanteesta muodostuu Nysselle ylivoimainen este, josta ei pääsääntöisesti synny korvausvelvoitetta.