Pirkkala-kampuksen koulurakennukselle ja Suupan suurkoululle valittiin uudet nimet – mitä tuumaat, miellyttävätkö ne Sinua?

Pirkkala-kampuksen koulun nimeksi tulee Vähäjärven koulu ja rakennuksen nimi tulee olemaan Verso, mikä näkyy myös koululle tulevassa taideteoksessa.

KUNTAKESKUKSEN uudesta yhtenäiskoulusta tulee nimeltään Vähäjärven koulu. Koulukampus otetaan käyttöön vaiheittain jo vuoden kuluttua keväästä alkaen. Kuvakaappaus rakentumista seuraavasta livekamerasta perjantaina 24. helmikuuta. Kuva: FlyCam.

ENSI vuonna käyttöön otettavan Pirkkalan keskustan suuren kampuksen koulusta tulee nimeltään Vähäjärven koulu. Sivistyslautakunta päätti asiasta keskiviikkona. Samalla koulurakennukselle päätettiin antaa nimi Verso.

Vähäjärven koulu tulee olemaan 0-9 luokkien yhtenäiskoulu. Se muodostuu nykyisistä Naistenmatkan alakoulusta ja Suupanniityn yläkoulusta, jotka yhdistyvät ja jäävät historiaan.

Hallinnollinen yhdistyminen tapahtuu virallisesti jo tänä vuonna 1. elokuuta.

Molempien koulujen oppilailta sekä henkilöstöltä pyydettiin nimiehdotuksia joulukuussa. Suuresta ehdotusmäärästä suosituin oli Vähäjärven koulu. Talossa sijaitseva päiväkoti tullaan nimeämään myöhemmin samansuuntaisesti.

Koulujen hallinnollinen yhdistäminen tarkoittaa, että koululla on jatkossa nimen lisäksi yhteinen rehtori, muu hallinto sekä talous.

Uusi koulurakennus on tarkoitus ottaa käyttöön vaiheittain keväästä 2024 alkaen ja kokonaisuudessaan 1.8. alkaen. Rakennukseen tuleva päiväkoti aloittaa toimintansa vasta seuraavana vuonna.

Pirkkala-kampuksessa tulee käymään opintietään noin 1300 oppilasta.

PIRKKALA-kampuksen sisänäkymiä havainnekuvassa. Koulunkäynti rakennuksessa alkaa vaiheittain jo ensi vuoden keväänä.

Sivistysjohtaja Harri Rönnholmin mukaan uusi nimi tukee uuden yhtenäisen toimintakulttuurin syntymistä ja koulujen yhdistyessä niiden yhdenvertaista asemaa.

Naistenmatkan koulu on perustettu 1972 ja se on toiminut samalla nimellä yli 50 vuotta.

Pirkkalan yläaste on perustettu 1967 ja nimettiin Suupanniityn kouluksi vasta vuonna 2017, kun kuntaan oltiin perustamassa toista yläkoulua Nuolialaan.

Koulurakennus on jatkossa nimeltään Verso mukaillen naapurissa sijaitsevaa lukiota, joka on nimeltään Silmu.

Pirkkala-kampus tulee jatkossa tarkoittamaan kokonaisuutta, jonka muodostavat päiväkoti, peruskoulu ja lukio sekä nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntatilat nyt valmistuvassa rakennuksessa sekä vapaa-aikakeskuksella.

Kampukseen on tulossa myös taidetta. Talon taidekilpailun voitti Kaisa Berryn työ Keidas. Se tuo sekä talon julkisivuun että oppilasravintolaan metallisia ja puisia alhaalta ylös kasvavia versoja.

KOKO Pirkkala-kampuksen nimeksi tulee Verso. Sen viereltä löytyy Pirkkalan yhteislukio Silmu.

Juttua päivitetty ma 27.2. klo 14 täsmentämällä koulurakennuksen käyttöönottoajaksi vaiheittain keväästä 2024 alkaen. Klo 16 tarkennettu nimityskäytäntöä: koulu on kunnan päätöksen mukaisesti nimeltään Vähäjärven koulu, koulurakennus Verso ja rakennusten kokonaisuus nimeltään Pirkkala-kampus.