Pirkkalan Citymarket kuuluu torstaina alkavan lakon piiriin – Kauppias kertoo, miten työtaistelu vaikuttaa marketin aukioloon

Kauppaa ei todennäköisesti saada pidettyä auki vuorokauden ympäri kuten tavallisesti, arvioi kauppias Petri Putila.

PIRKKALAN Partolassa sijaitsevassa Citymarketissa toimii useita ravintoloita ja liikkeitä. Birk-ravintolakatu avattiin kesällä 2022. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALAN Citymarket on auki myös torstaina ja perjantaina, vaikka se kuuluu torstaina alkavan kaupan alan lakon piiriin.

Palvelualojen ammattiliitto Pam ja Kaupan liitto ilmoittivat lakkojen alkamisesta tiistai-iltana, kun niiden välisessä työriidassa ei saavutettu päivän aikana sopua. Lakon piiriin kuuluu Pirkanmaalla useita Citymarketteja ja pari Prismaa.

”Joudumme varmaan olemaan torstain ja perjantain välisen yön kiinni, mutta muuten palvelemme ihan normaalisti”, totesi Pirkkalan Citymarketin kauppias Petri Putila keskiviikkona.

NORMAALISTI ympäri vuorokauden auki oleva marketti suljetaan torstai-iltana noin kello 22 tai 23. Perjantaiaamuna ovet avautuvat noin kello 7, jonka jälkeen kauppa on jälleen normaalisti auki.

Putila kertoo, että marketti saadaan pidettyä auki osin esimiesten voimin. Lisäksi osa työntekijöistä on ilmoittanut haluavansa tulla töihin lakon aikana.

”Olemme toki hieman vajaamiehisenä. Mutta porukkaa on tulossa töihin sen verran paljon, että uskon meidän selviävän hyvin. Tavarapuutoksiakaan ei pitäisi tulla”, Putila sanoo.

”Toivomme tietysti, että alalla päästäisiin neuvottelutulokseen, etteivät tulevat lakot enää sotkisi ihmisten arkea. Mutta sehän ei ole meidän käsissämme.”