Pirkkalan kirkon talvitapahtumassa pääsee ponin selkään ja paloautoon

Yhteisvastuukeräyksen hyväksi tempaistaan ennätyssuurella joukolla.

SEURAKUNNAN talvitapahtuma rakentuu monien yhteistyökumppanien avulla. Suosittu poniratsastus ilahduttaa lapsia tänäkin vuonna. Kuva: Olivia Manninen

SEURAKUNNAN perinteistä talvitapahtumaa vietetään Pirkkalan kirkolla ja kirkon ympäristössä sunnuntaina 5. helmikuuta. Erilaiset aktiviteetit täyttävät pihapiirin perhemessun jälkeen.

Ohjelmatarjonta on lapsiperheitä ajatellen vielä edellisvuosia monipuolisempi, seurakunnan johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Laura Furu lupaa.

Kello 12 lapsia liikuttavat Pirkkalan Hiihtäjien järjestämät hiihdot, joissa kaikki osallistujat saavat palkinnon.

”Luvassa on monenlaista muutakin talvista puuhaa mäenlaskusta mönkijäajeluun, jos sää vain sallii. Lisäksi löytyy esimerkiksi poniratsastusta, ongintaa ja kasvomaalausta. Paloautoon ja ambulanssiinkin pääsee tutustumaan.”

ERI PISTEIDEN maksuilla tuetaan niin ikään sunnuntaina käynnistyvää Yhteisvastuukeräystä.

Tänä vuonna varoja kerätään nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn teemalla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”. Keräystuotosta 40 prosenttia jää Suomeen ja 60 prosenttia ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Keräyspäällikkönä toimiva Furu uskoo teeman saavan ihmisiä liikkeelle.

”Nämä ovat pinnalla olevia aiheita, joista saamme lukea eri tiedotusvälineistä surullisia tarinoita. Huoli nuorten hyvinvoinnista koskettaa monia.”

NUORTEN hyväksi tempaistaan tänä vuonna ennätyksellisen suurella joukolla. Talvitapahtuman toteutukseen on lähtenyt mukaan kymmeniä paikallisia toimijoita.

”Yhteistyökumppaneita on enemmän kuin koskaan aiemmin. Sponsoreina on noin 30 pirkkalalaista yritystä, ja järjestelyissä on auttamassa kymmenisen järjestöä tai yhdistystä. Lisäksi mukana on iso joukko vapaaehtoisia”, Furu kiittelee.

Talvitapahtuma Pirkkalan kirkolla (Arokuja 8) su 5.2. klo 11–14. Tuotto Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Järj. Pirkkalan seurakunta ja yhteistyökumppanit.