Ensin trendikkäät häät, sitten energiapihi koti? Jos innostuit, riennä ruuhkia uhmaten Tampereen messukeskukseen

Messukeskuksessa esitellään viikonloppuna ideoita rakentamiseen ja häiden järjestämiseen.

TAMPEREEN messukeskuksessa kerrotaan viikonloppuna asumisesta ja häistä. Arkistokuva.

PIRKKALAN Partolassa liikkuvien on jälleen syytä varautua ruuhkiin viikonloppuna, kun Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa haaveillaan rakentamisesta, remontoinnista ja häistä.

Perjantaista sunnuntaihin kestävillä Asta-messuilla jaetaan vinkkejä asumiseen, rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen. Kohderyhminä ovat niin omakotitalojen, rivitalojen kuin kerrostalojenkin asukkaat, eli ideoita saa niin pienen kuin isommankin kodin somistamiseen ja kunnossapitoon.

Asumisen ykköstapahtumaksi itseään tituleeraavien messujen teema on tänä vuonna asumisen kestävä tulevaisuus, ja puheohjelmassa käsitellään esimerkiksi energiatehokasta asumista. Messuilla puhumassa ovat esimerkiksi ammattijärjestäjä Kiira Vuorinen, Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu sisustusarkkitehti Tero Pennanen ja muotisuunnittelija Jukka Rintala.

Nykyajan häätyyliä avaa ohjelmassaan toimittaja, muodin asiantuntija Sami Sykkö.

SAMA messulippu oikeuttaa kiertelemään myös lauantaina alkavilla Häämessuilla. Tapahtumassa esitellään kaikenlaisia palveluja ja tuotteita onnistuneiden häiden tueksi: juhlapaikkoja, catering-palveluita, askarteluideoita, pukuja, sormuksia ja häämusiikkitarjontaa.

Yksi messuviikonlopun vetonauloista on muotinäytös, jossa catwalkilla nähdään uusimpia morsius- ja juhlapukuja. Kestävää juhlatyyliä edustaa Tredun vaatetusalan opiskelijoiden näytös käytetyistä hää- ja juhlapuvuista.

Nykyajan häätyyliä ja -etikettiä avaa ohjelmassaan toimittaja, muodin asiantuntija Sami Sykkö, ja Räätälistudio BQ:n toimitusjohtaja Sanna-Leena Linna avaa sulhasen ja bestmanin pukeutumistrendejä.

Tapahtumassa voi katsella myös kattaus- ja kukkakimppunäyttelyitä.

Asta-messut Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa (Ilmailunkatu 20) pe–su 3.–5.2. Tampereen häämessut la–su 4.–5.2.