Urheiluviikko: Pirkkain naiset iloitsivat, helsinkiläisvierailta jäi jokerikortti taskuun

Pirkat palasi voittokantaan naisten F-liigassa

JOKERIEN puolustus sai nöyrtyä, kun Pirkat myllyttivät F-liigan B-lohkossa voiton kotisalissaan lauantaina. Pinja Myllymäki (7) laukoo ja maalin takana onnistumista jännää Henriikka Järvi (70). Kuva: Esa Takalo

PIRKAT otti lauantaina vuoden 2023 ensimmäisen voittonsa naisten F-liigan B-lohkossa, kun Jokerit kaatui 6-3 (2-1, 4-1, 0-1) kotisalissa.

Henriikka Järvi johti ykkösketjun tehoille kahdella maalilla. Erika Laine kokosi tehot 1+1 ja Pinja Myllymäki 0+2.

Pirkat teki toisen erän lopulla viidessä minuutissa ja 19 sekunnissa neljä maalia nousten erän puolivälin tasatilanteesta selvään johtoon. Sara Aaltonen torjui 15 kertaa.

Seuraavan kerran Pirkat pelaa 11. helmikuuta vieraissa Helsinki Unitedia vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan 18. helmikuuta Jyväskylää vastaan.

PIRKKAIN maalia juhlivat joukkueen kapteeni Emma Kärki (8), Sonja Korhonen (39), Oona Eerola (97), Emmi Palonen (45) ja Anni Venäläinen (34). Kuva Esa Takalo
PIRKKAIN Rebekka Väyrynen (87) oli muun joukkueen tavoin askelen edellä Jokeri-vieraita. Kuva: Esa Takalo

Pirkkain miehet kaatuivat jatkoajalla

PIRKAT sai lauantaina mahdollisuuden kaataa Keravan Blackbirdsin kotisalissaan, mutta lopulta vierasjoukkue juhli jatkoaikavoittoa ottelun päätyttyä 4-5.

Mikko Kelkka teki kolme maalia, niistä viimeinen oli 4-4- tasoitus 56. minuutilla. Ajassa 59.33 Blackbirdsin Teemu Malinen joutui jäähylle, mutta Pirkat ei onnistunut tekemään ylivoimalla voittomaalia. Malinen teki myöhemmin voittomaalin.

Ottelu oli Kelkalle vasta kauden kahdeksas. Edellisessä ottelussa hän teki viisi tehopistettä ja koossa on nyt 12+10=22 tehopistettä. Hän on jäänyt vain kerran tällä kaudella ilman tehopisteitä. Hattutemppu oli kauden ensimmäinen.

Mika Salo teki maalin viidennessä ottelussa peräkkäin ja pisteputki on nyt kahdeksan ottelua.

Pirkat on nyt toisena 35 pisteellä, PSW:llä on 36 pistettä. Blackbirds on neljäs 32 pisteellä. Pirkat pelaa seuraavan kerran Porissa perjantaina PTU:ta vastaan. Seuraava kotiottelu on 18. helmikuuta Jyväskylää vastaan.

Pingviinit oli lähellä yllättää

PINGVIINIT kärsi viime keskiviikkona II divisioonan Hämeen lohkossa yllättävän niukan 2-3-tappion Valkeakoskella Kiekko-Ahman vieraana.

Kokenut hyökkääjä Henri Järvinen teki 0-1-maalin toisessa erässä ja Niko Kytö kasvatti vierasjohdon kahteen maaliin 23 sekuntia myöhemmin. K-Ahma tuli tasoihin vielä samassa erässä ja teki ainoan päätöserän maalin.

Jo 34-vuotias Järvinen pelasi kauden toisen ottelunsa, ensimmäisessä tehot olivat 1+1 Pyry Ak:ta vastaan 21. tammikuuta. Järvisen edelliset ottelut olivat kaudelta 2019-20, Pingviineissä hän pelasi jo kaudella 2009-10.

Pingviinit jatkaa viimeisenä 10 pisteellä, Pyry Ak:lla on piste enemmän. Seuraava ottelu on ensi lauantaina KooVeen kakkosjoukkuetta vastaan. Edellisissä keskinäisissä sitä vastaan on tullut kaksi murskatappiota maalein 2-11 ja 1-10.

Runkosarjaa on jäljellä yhteensä kuusi ottelua.