Piippo pettyi SM-hiihtojen mitalin himmeään väriin, nihkeälle menolle löytyi selitys – kilpa MM-kisojen viestipaikasta on nyt tiukka

Pirkkalan Hiihtäjien kasvatti kisaa arvokkaasta MM-kisojen paikasta Suomen viestikvartetissa.

PIRKKALAN Hiihtäjien kasvatti Eveliina Piippo ei ollut aivan tyytyväisin ilmein median tentissä, vaikka Tampereen SM-kisojen vapaan tyylin 10 kilometriä toikin pronssimitalin. Haastattelemassa Iltalehden Anni Saarela ja Aamulehden Mikko Gynther.

PIRKKALASSA suuren osan elämästään asunut Eveliina Piippo ei lauantaina ollut järin tyytyväinen, vaikka kaulaan ripustettiin Tampereen Kaupissa palkintopallilla SM-hiihtojen toinen pronssimitali.

Perjantaisen parisprintin pronssin jatkoksi Vuokatti Ski Teamia edustava Piippo oli pronssilla vapaan tyylin 10 kilometrillä.

”Tuli väärän värinen mitali tänään palkinnoksi. Suksissa oli jokin tekninen vika”, Piippo tiivisti lauantain kilpailun.

Krista Pärmäkoski oli ylivoimainen mestari, mutta puolimatkassa vielä toisena 2,6 sekunnin erolla Jasmi Joensuuhun ollut Piippo joutui antamaan periksi Joensuulle toisella vitosen lenkillä Kaupin maastoissa. Pärmäkosken aika oli 24.20,5, Joensuun 24.56,9 ja Piipon 24.59,9.

”Kristalle en olisi pärjännyt, mutta Jasmin kanssa olisin varmasti käynyt tiukemman kisan jos kalusto olisi toiminut. Voitelussa ei ollut vikaa, mutta suksi ei kestänyt sauvoitta luistelua”, Piippo sanoi.

Piippoa harmitti silmin nähden mitalin väri. Hän ei kuvattaessa suostunut ottamaan mitalia pois repustaan. Vasta sukulaisten kanssa otettuihin kuviin hän suostui mitalin kanssa.

”Ranskassa on seuraavat tärkeät kisat ja niissä pitäisi onnistua, että pääsisi myös MM-kisoihin ja siellä hiihtämään korkealla tasolla”, Piippo sanaili.

MM-kisat pidetään Slovenian Planicassa 22.2.-5.3.

KUN pettymys hopean niukasta karkaamisesta oli haihtunut, SM-pronssi sai jo hymyn Eveliina Piipon kasvoille. Edessä on tärkeitä kisoja, joiden perusteella valitaan Suomen joukkue helmi-maaliskuun vaihteessa pidettäviin Planican MM-kisoihin.

MIKÄLI Joensuu voittaa Piipon myös Ranskassa, niin mahdollisuudet MM-kisojen viestiin heikkenevät. Paljon ehtii tapahtua ennen sitä, mutta Johanna Matintalo ja Kerttu Niskanen hiihtänevät perinteisen osuudet ja Pärmäkoski vapaalla ankkuriosuuden. Toinen vapaan tyylin hiihtäjä on näillä näkymin Joensuu tai Piippo.

Miesten 15 kilometrillä Pirkkalan Hiihtäjien Eevert Toivonen oli 69:s ajalla 36.45,8. Eroa mestari Remi Lindroosiin kertyi noin kolme ja puoli minuuttia.