Pirkkalan kunnan toimisto muutti pois Veskasta, tiloihin uusi kauppa keväällä – katolle tulossa jättimäinen aurinkopaneelien kenttä

Meijou Oy:n Marko Kuusiston mukaan epävarma talousaika näkyy Partolan liikekeskuksessa yleiskulujen nousuna, mutta asiakasvirrat ovat säilyneet.

PIRKKALAN kunnan yhdyskuntatekniikan yksikkö muutti Partolasta kuntakeskukseen. Mainoskyltti poistettiin tammikuussa. Tyhjiksi jääneisiin Veskan tiloihin on tulossa keväällä uusi kauppaliike.

PIRKKALAN kunnan tyhjiksi jättämiin tiloihin Partolan kauppakeskus Veskaan tulee uusi toimija keväällä.

”Kyseessä on kauppa. Enempää ei voi tässä vaiheessa paljastaa”, kertoo Veskan omistavan sijoitusyhtiön ja rakennusliike Meijoun yrittäjä Marko Kuusisto.

”Sen voin kertoa, että maaliskuussa Veskassa avautuu Pohjoismaiden suurin padelkauppa ja myös uusi kukkakauppa tulee tänä vuonna. Lisäksi on tiedossa ravintolatilojen laajennusta.”

KUUSISTON Meijou-rakennusliike on urakoinut Pirkkalan yritysalueilla lukuisia miljoonahankkeita, erityisesti Partolassa sekä Linnakalliossa ja Vähä-Vaitissa.

Aare Invest, jossa Kuusisto on toimitusjohtajana, osti Veskan liikekeskuksen tanskalaisilta sijoittajilta vuonna 2017.

Keskuksessa oli tällöin useita liikehuoneistoja tyhjänä. Nettiostelu oli tehnyt hallaa vaatekaupoille. Kuusisto päätti, että Veskassa keskitytään hyvinvointiin, terveyteen, kauneuteen ja ruokaan. Pian tilat olivat taas täynnä yrityksiä.

Veskan liikkeitä ovat muiden muassa Verkkokauppa, suuri kuntosali Hyve oheispalveluineen ja fysioterapioineen, sisäleikkipuisto Hoplop sekä jääkiekon sisäharjoittelukeskus kaukaloineen.

Miten Veskalla menee nyt?

”Yleiset kulut, kuten sähkö ja vesi ovat tietenkin nousseet. Kävijämäärät ovat kuitenkin pysyneet. Viime vuonna kävijöitä oli kaksi miljoonaa, tänä vuonna olen tyytyväinen 2,5 miljoonaan asiakkaaseen”, Kuusisto sanoo.

YRITTÄJÄ Marko Kuusiston johtama sijoitusyhtiö osti Partolan Veska-liikekeskuksen viisi vuotta sitten ja sai hyvinvointiin ja ruokaan keskittyneellä konseptilla tilat täyteen. Sittemmin riesana ovat olleet niin korona kuin Venäjän sodan talousvaikutukset. ”Tälle vuodelle tavoitteena on 2,5 miljoonaa asiakasta”, Kuusisto kertoo. Kuva vuodelta 2020.

Muutaman edellisvuoden ajan suomalaisen kaupankäynnin suuri mörkö on ollut korona.

”Se näkyi viime vuodenkin kävijämäärissä. Esimerkiksi Hoplop oli kiinni maaliskuulle asti.”

Koronan takia Kuusisto joutui myös laittamaan suuret hankkeensa, Veskan yhteyteen tulevan tornihotellin ja liikekeskuksen laajennuksen, odottamaan parempia aikoja.

KEVÄÄLLÄ Veskassa alkaa jättimäisten aurinkopaneelien asennus. Kuusisto sanoo, että paneelit ovat Pirkkalan, ellei koko Tampereen seudun mahtavimmat.

Se (korona) näkyi viime vuodenkin kävijämäärissä. Esimerkiksi Hoplop oli kiinni maaliskuulle asti.

”Kentästä tulee 10 000 neliön laajuinen. Paneelit tuottavat sähköä 800 megawattituntia. Se on jo merkittävä määrä.”

Kuusisto vertaa hehtaaripaneelien pinta-alaa omakotitaloon, jonka katolle mahtuu muutaman kymmenen neliötä aurinkopaneeleja.

PIRKKALAN kunnan yhdyskuntatekniikan työntekijät muuttivat joulukuun lopulla pois kunnan vuokraamista tiloista Veskasta. Partolaan oli lähdetty vanhan kunnantalon sisäilmaongelmien takia.

Nyt uusi kunnantalo on valmistunut Pirkkalan keskustaan. Partolan yksikön työntekijät eivät kuitenkaan palanneet sen suojiin vaan kunnantalo Tiimaa vastapäätä sijaitsevan Pirkkalan pääkirjaston talon kakkoskerrokseen.