MAINOS


Kulutusluottojen korkokatto rajoittaa pikalainojen kuluja

Tänä päivänä vakuudettomien kulutusluottojen korot ovat suurimmillaankin kohtuullisuuden rajoissa. Pienehköjä vakuudettomia luottoja kutsutaan pikalainoiksi tai pikavipeiksi.

Eduskunnan päätökselle lainoille asetettiin syyskuussa 2019 korkokatto. Tilannetta edelsivät villit vuodet, jolloin pikavippien ja kulutusluottojen todelliset vuosikorot saattoivat pyöriä sadoissa prosenteissa.

Kansalaiset, viranomaiset ja poliitikot saivat tarpeekseen ylisuurista koroista ja kuluista. Vuoden 2019 korkokatossa lainan enimmäiskoroksi säädettiin 20 % vuodessa ja muita kuluja sai lainaan lisätä enimmillään 150 euroa vuodessa.

Kulutusluottojen korkokattolainsäädäntö on edelleen voimassa. Tänä päivänä Suomen markkinoilla on kymmeniä vastuullisia pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka myöntävät korkokaton puitteissa pikalainoja asiakkailleen.

Korkokatosta huolimatta pikalaina kannattaa aina kilpailuttaa

Nimensä mukaisesti pikalaina haetaan yleensä nopeaan rahantarpeeseen. Vaikka taloudellinen tilanteesi olisikin hyvin tasapainossa, voi yllättävä rahantarve tulla milloin vaan. Lainojen korkokatto estää ylisuurten pikavippien myöntämisen, mutta korkokaton sisälläkin lainojen korot vaihtelevat suuresti.

Itsenäinen lainojen vertaileminen on hidasta ja työlästä puuhaa. Lainojen kilpailutus on veloituksetonta eikä sido sinua mihinkään. Lenders.fi:n kautta haettavaa pikalainaa saat nopeasti ja reiluilla ehdoilla.

Yhdellä hakemuksella tavoitat kymmeniä luotonantajia, jotka kaikki ovat luotettavia ja hyvämaineisia toimijoita. Lainsäädännön kiristäminen ja korkokatto ovat lainanhakijan onneksi karkottaneet epäeettisesti toimivat yhtiöt Suomen markkinoilta. Lainojen vertaileminen on kuitenkin erittäin tärkeää myös tänä päivänä, koska pikalainojen ja muiden luottojen koroissa ja kuluissa on suuria eroja.

Mitä asioita kannattaa huomioida pikalainan kilpailuttamisessa?

Ennen lainojen kilpailuttamista sinun tulisi tietää paljon lainaa tarvitset. On tärkeää, että haet lainaa ainoastaan tarpeesi mukaisen summan. Lainaraha ei ole ilmaista, joten sitä ei kannata ottaa liikaa.

Pikalaina on yleensä suhteellisen pieni laina, joka tarvitaan akuuttiin rahantarpeeseen. Kiireellisessäkin tilanteessa lainojen kilpailuttaminen on järkevin ja nopein vaihtoehto. Monesti lainojen vertailun avulla saat lainan nopeammin kuin suoralla hakemuksella pankkiin tai luottoyhtiöön. Lisäksi yhdellä hakemuksella voit saada lainatarjouksia kymmeniltä luotonantajilta yhden sijaan. ’

Kuukausierän suuruus ja laina aika

Kuukausierän suuruus ja laina-aika ovat hyvin tärkeitä asioita lainaa harkittaessa. Laina-aika ja kuukausierän suuruus määrittävät toisiaan: mitä pidempi laina-aika, sitä pienempi kuukausierä. Järkevä talouden suunnittelu perustuu perillä oloon kuukausittaisista menoistasi ja tuloistasi. Lainan lyhennyksen kuukausittainen suuruus tulisi mitoittaa taloutesi kokonaistilanteen mukaan.

Sinulla tulisi jäädä lainanhoitomenojen ja muiden pakollisten menojen jälkeen riittävästi rahaa myös yllättäviin kuukausittaisiin menoihin. Joskus  kannattaakin mieluummin valita hieman pidempi laina-aika ja suuremmat kulut, kuin liian lyhyt laina-aika suurella kuukausierällä. Kuukausierän pienentäminen ei nimittäin välttämättä ole mahdollista. Sen sijaan voit aina lyhentää lainaasi enemmän kuin minimikuukausierä edellyttää. Lainoja vertaillessa onkin tärkeää miettiä juuri omalla kohdallasi paras ratkaisu.

Voit hakea pikalainaa myös lyhyellä maksuajalla ja suuremmalla kuukausierällä. Mikäli maksukykysi on hyvä, on tämä edullisin ratkaisu korot ja kulut huomioiden.

Pikalainan korko ja kulut

Pikalainan korko ja kulut määräytyvät sinusta tehtävän henkilökohtaisen luottoarvioinnin perusteella. Tämän lisäksi pankkien ja rahoituslaitoksien keskinäinen kilpailutilanne ja yleinen korkotaso vaikuttavat vakuudettomien pikalainojen korkoihin. Lainatarjoukset tehdään kuitenkin aina yksilöllisesti.

Sinusta tehtävään luottoarvioon vaikuttaa työtilanteesi, tulosi ja aikaisempi luottohistoriasi. Mitä paremmin olet laina-asiasi hoitanut, sitä paremmalla korolla sinun on mahdollista saada lainaa. Lainan nimelliskoron lisäksi vuosittaiset kustannukset saavat lain mukaan olla enintään 150 euroa.

Voit saada yhteishakijan kanssa paremman koron

Sinulla on mahdollisuus saada parempi korko lainalle, jos haet sitä yhteishakijan kanssa. Yhteishakijana voi toimia esimerkiksi puolisosi, kumppanisi tai sukulaisesi. Tämä voi parantaa oleellisesti lainansaantimahdollisuuksiasi, sillä yhteishakija katsotaan hakemuksessa tasavertaiseksi. Yhteishakijan avulla voit saada lainan pienemmällä korolla ja kuukausierällä.

Lainojen kilpailuttamisella säästät selvää rahaa

Lainavertailu kannattaa tehdä kaikkien suurten ja pienten lainojen kohdalla. Lainojen kilpailuttaminen on ilmaista, eikä sido sinua mihinkään. Lainavertailusta on siis ainoastaan hyötyä. Lainojen kilpailuttamisen avulla voit välttyä maksamasta tarpeettomia lainakuluja ja saada parhaimiman koron.

Pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamien lainojen välillä on suuria eroja. Kilpailuttamalla lainat voit varmistaa saavasi aina parhaan mahdollisen tarjouksen.

Tämän päivän lainamarkkinoilla korot vaihtelevat paljon ja nopeasti. Sen takia voit kilpailuttaa jo olemassa olevatkin lainasi. Lainavertailun avulla voit löytää lainan nykyistä lainaasi paremmilla ehdoilla.

Parhaiten lainojen vertailu onnistuu tekemällä hakemuksen lainojen kilpailutuspalvelussa, koska vasta hakemuksen saatuaan luotonantajat voivat tehdä luottoarvioonsa perustuvan lainatarjouksen sinulle. Lainatarjous on aina henkilökohtainen, joten korko saattaa vaihdella tilanteestasi ja luotonantajasta riippuen suurestikin.

MAINOS