Pirkanmaan kirjoituskilpailu on jälleen meneillään

Kilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta.

JÄRJESTYKSESSÄÄN jo 72. Pirkanmaan kirjoituskilpailu on käynnistynyt. Tampereen kaupunginkirjaston vuosittain järjestämään kilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta.

Kilpailun palkintolautakuntaan kuuluvat tänä vuonna toimittaja Tero Alanko, kirjailija, sanataideopettaja Päivi Haanpää, kirjailija Anni Kytömäki ja tuottaja, tiedottaja Simo Ollila.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: proosa ja lyriikka. Kirjoittaja voi osallistua molempiin sarjoihin samanaikaisesti. Kummankin sarjan voittaja palkitaan toukokuussa 1 000 euron rahapalkinnolla. Rahapalkintojen lisäksi jaetaan kunniamainintoja.

Kilpailuun voi jättää kilpailutöitä sähköisesti pdf-muodossa kirjoituskilpailun verkkosivuilla olevalla e-lomakkeella.

Kilpailutöitä voi toimittaa myös paperisina Pirkanmaan kuntien pääkirjastoihin tai postitse osoitteeseen: Tampereen kaupunginkirjasto, Pirkanmaan kirjoituskilpailu, PL 152, 33101 Tampere.

Pirkanmaan kirjoituskilpailun osallistumisaika päättyy 28.2.2023. Paperisina toimitettavat työt tulee jättää postin kuljetettavaksi tai kirjastoon helmikuun loppuun mennessä.

Tekstit on kirjoitettava koneella A4-kokoisille arkeille ja varustettava nimimerkillä. Fonttikoon tulee olla vähintään 12 pt ja rivivälin 1 tai enemmän. Tekstien pituus voi olla korkeintaan 10 sivua. Lyriikkasarjassa toivotaan yksi runo/sivu -asettelua.

Paperisina toimitettaviin kilpailutöihin tulee liittää mukaan tekijän oikea nimi ja osoite erillisessä, suljetussa kuoressa. Jos kirjoittaja osallistuu molempiin sarjoihin, kilpailutyöt on lähetettävä kumpikin omissa kuorissaan. E-lomakkeella osallistujan yhteystiedot kerätään automaattisesti erikseen.

Kilpailuun voi osallistua vain suomenkielisillä teksteillä.

Kilpailun tulokset julkistetaan toukokuussa pääkirjasto Metsossa. Palkitut työt julkaistaan kirjaston verkkosivuilla.