Pirkkalan Soljan alue on yhä kesken, mutta vapaa-aikaa voi jo viettää kerhotilassa ja lastentalossa – Seurakunnan lisäksi toimintaa järjestävät esimerkiksi yhdistykset ja urheiluseurat

Seurakunnan toimintaan Soljis-kerhotilassa voi käydä tutustumassa tammikuun kolmessa tapahtumassa.

PIRKKALAN seurakunnan vapaaehtoistoiminnan vastaava Anna Riuttamäki toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan Soljiksen tiloihin ja toimintoihin kolmessa tapahtumassa tämän kuukauden aikana.

KUN uusi asuntoalue täyttyy asukkaista, se vetää alueelle vähitellen lisää palvelujakin. Pirkkalan seurakunta on ensimmäisiä toimijoita, jotka ovat asettautuneet Soljaan. Seurakunta hankki kerhotilan Kauppiaankadulta toissa vuonna.

Se, että seurakunta osti kyseiset tilat, kertoo aikeesta asettua alueelle pitkäaikaisesti.

”Tämä on uusi, kehittyvä asuinalue ja seurakunta haluaa olla siellä, missä ihmiset ovat”, seurakunnan vapaaehtoistoiminnan vastaava Anna Riuttamäki sanoo.

Alueen asukkaat ovatkin jo löytäneet Soljiksen. Soljiksessa kokoontuu keskiviikkoisin vuoroviikoin naisten raamattupiiri ja miesten raamattupiiri. Torstaisin on kymppiplussakerho 9–12-vuotiaille. Kerhossa pelaillaan, vietetään aikaa kavereiden kanssa ja nautitaan seurakunnan tarjoama pieni välipala. Avoimen toiminnan ohella Soljiksessa toimii suljettuja ryhmiä. Soljista vuokrataan myös yksityiskäyttöön, esimerkiksi juhlatilaksi.

SOLJIKSESSA voi pitää esimerkiksi perhejuhlia.
SOLJIKSESSA kokoontuu viikottain eri käyttäjäryhmiä.

Kun asuinalue valmistuu kokonaan, Riuttamäki uskoo, että Soljis löytää paikkansa nykyistä tiiviimmin asukkaiden arjessa muun muassa uusina ryhminä. Riuttamäki arvioi, että työikäisille sekä perheille suunnatulle toiminnalle voisi jatkossa olla kysyntää.

”Ajatuksista seurakunnan toimintaa kohtaan kannattaa tulla kertomaan meille. Avoimella mielellä olemme toiveiden suhteen.”

Vapaa-ajan toimintoja on Soljiksen lisäksi esimerkiksi Soljan Lastentalossa.

”Lastentalossa on aktiivista harrastekäyttöä liikuntasalissa iltaisin muun muassa urheiluseurojen osalta. Käsityökerho Näpsä järjestää lisäksi kerhotoimintaa koulupäivän jälkeen lapsille. Jonkin verran myös yhdistykset ja yksityishenkilöt varaavat lastentalon ruokalatilaa käyttöönsä”, kertoo rehtori Jukkamatti Hiltunen.

SEURAKUNNAN toimintaan Soljiksessa voi käydä tutustumassa tammikuun kolmessa tapahtumassa. Tarjolla on toisiin tutustumista, pientä purtavaa ja tietoa seurakunnan vapaaehtoistoiminnasta.

Riuttamäki haluaa nostaa esiin vapaaehtoistoiminnan muotoa, joka sallii vaikka kertaluontoisen osallistumisen.

”Monilla on pelko, että jos lähtee mukaan johonkin toimintaan, siinä on oltava mukana säännöllisesti ja pitkään. Pop up -vapaaehtoisuus on sitä, että voi käydä vaikka lastentapahtumassa paistamassa vohveleita tai olla pomppulinnan valvojana. Yksikin kerta riittää ja on iso asia.”

Seurakunnan toimintaan Soljiksessa (Kauppiaankatu 15 A 1) voi käydä tutustumassa aamupalahetkessä ma 16.1. klo 8.30–10, iltapäivähetki samaisena päivänä klo 18.30–20 ja Viiden tee -hetkessä su 29.1. klo 17–18.30.