Pingviinit jätti jumbosijan, piste varmistui viime sekuntien tasoitusmaalilla – Kauton veljekset samaan ketjuun

Pelaajien ja joukkuejohdon ensimmäinen remonttitoive jäähalliin on joustokaukalo, muutoin Pirkkalan halli ei paljon muista vastaavista eroa.

Pingviinien hyökkääjäveljekset Miro (vas.) ja Marius Kautto löysivät yhteisen sävelen ketjukavereina, kun Pingviinit nipisti pisteen Ylöjärven Uplakersilta lauantain kotipelissä.

VELJEKSET Marius ja Miro Kautto pelasivat lauantaina kauden ensimmäisen kerran yhdessä, kun Pingviinit pelasi kauden ensimmäisen jatkoajalle venyneen ottelun II divisioonan Hämeen lohkossa.

Varsinainen peliaika päättyi 6-6. Jatkoajalla ei nähty maalia joten voittaja ratkaistiin voittomaalikilpailussa. Sen vei nimiinsä Uplakers yhdeksännessä parissa.

Marius Kautto kokosi kauden parhaan saldonsa 2+3=5 ja kauden ensimmäisen ottelunsa pelanneen Miron saldo oli 0+4=4.

”Palasin joulutauolla Tampereelle Lappeenrannasta, missä olen opiskellut fyssariksi. Valmistun keväällä ja pystyn tekemään loput opiskelut täältä käsin. Muutaman treenin ehdin tehdä ennen tätä kauden avausottelua. Ihan hyvin meni ja yhdellä pisteellä nousimme pois jumbosijalta”, Miro Kautto kommentoi.

Marius oli iloinen saatuaan pikkuveljensä samaan ketjuun.

”Yhteinen sävel löytyi nopeasti, vaikka taukoa olikin pitkä aika edellisestä yhteisestä ottelusta”, Marius Kautto sanoi.

Veljeskolmikon nuorin Miska oli katsomossa. Hän lopetti Pingviineissä kauden 2020-21 jälkeen ja asuu Porissa.

Pingviinit oli kolmannen erän puolivälissä tappiolla 2-6, mutta nousi tasoihin Tuukka Pyöriän tehtyä hattutempun sekä Tuomas Jussilan tehtyä ajassa 59.47 Kauttojen syötöstä 6-6-maalin ilman maalivahtia.

Miro Kauton lisäksi kauden avausottelunsa pelasi maalivahti Vili Hautamäki.

Pistekin auttoi Pingviinit jättämään lohkon jumbopaikanniukasti, sillä myös nokialainen Pyry Ak on 16 ottelun jälkeen seitsemässä pisteessä. Lohkoa johtaa KooVeen kakkosjoukkue 43 pisteellä.

PIRKKALAINEN uutisoi viime viikolla verkossa ja tämän lehden etusivulla, että Pirkkalan jäähallin kunto kaipaa käyttäjien mukaan kohennusta.

Marius ja Miro Kautto toivovat jäähalliin ensisijaisesti joustokaukaloa.

”Joustokaukalo lisäisi turvallisuutta peleissä ja treeneissä. Muuten halli on riittävän hyvä näihin peleihin”, Marius sanoi.

Hallin etuihin kuuluu kahvio mistä näkee kentälle. Uplakersin joukkueenjohtaja Tommi Jalonen piti yhtenä puutteena kylmää katsomoa.

”Kun vertaa tätä hallia muihin Tampereen alueen halleihin, niin suuria eroja tai puutteita ei tule mieleen. Plussaa vaikka Ylöjärveen verrattuna on että kahviosta näkee pelin, ei tarvitse palella. Toki kahvioon ei kuulu pelin äänet eikä kuulutukset, tunnelmassa häviää”, Jalonen vertasi.

Pirkkalan jäähallissa on myös sauna kahvion vieressä.

”Valkeakosken ja Nokian hallit ovat vähän suurempia ja muutenkin hieman viihtyisämpiä”, Jalonen arvioi.