Lukijalta: Ennen Pirkkalan nuoriso ei rötöstellyt vaan oli poliisille avuksi

On herättävä jatkossa ennaltaehkäisemään nuorten vääränlainen käytös ja kehitys, kirjoittaa Paavo Närvänen mielipidekirjoituksessaan.

OLIPAHAN murheellista luettavaa poliisin raportti nykynuorison rötöstelystä. Sehän herätti laajasti ajatuksia, miten tähän on tultu?

Kun aikanaan olen toiminut Pirkkalan seurakunnan nuoriso-ohjaajana, poliisina ja kunnan nuorisolautakunnan varapuheenjohtajana, olen kaiholla muistelllut silloista nuorison käytöstä. Silloin, ainakin Pirkkalassa nuorison taholta elettiin kuin lintukodossa. Nuoriso ei rötöstellyt, vaan oli suureksi avuksi poliisille – tutkittaessa muualta tulleiden rikoksia.

Kun itselläni on viroissa ja ”siviilissä” lähinnä vain erittäin hyviä kokemuksia nuorisosta, joudun kääntämään arvostelun kärkeä aikuisten suuntaan seuraavilla kysymyksillä: Onko kasvatuksessa arvosteltavaa? Onko seurakunnalla riittävästi nuoriso-ohjaajia? Onko kunta panostanut tarpeeksi lasten ja nuorten vapaa-ajan ohjailuun?

Luottamushenkilöiden on huomioitava asukasluvun kasvu. Heidän täytyy täydentää huomattavasti henkilökuntaa nuorison ohjaukseen seurakunnan ja kunnan taholla.

On herättävä jatkossa ennaltaehkäisemään nuorten vääränlainen käytös ja kehitys. Siihen kannattaa satsata ja meillä kaikilla on parempi ja hyvä olla.

Nuorissamme on kansamme tulevaisuus!

Paavo Närvänen

Pirkkala