Palloliitto laski UEFA:n mallinnuksen perusteella jalkapallo- ja futsalseuran rahallisen arvon: PJK tuottaa sen mukaan yhteiskunnalle vuosittain huikeasti miljoonia

Laskelman mukaan noin 600 jäsenen PJK:n arvo yhteiskunnalle on 7,8 miljoonaa euroa vuodessa - terveyshyötyjen osuus siitä on yli kaksi miljoonaa.

PJK:n yhteiskunnalle tuottamat hyödyt ovat 7,8 miljoonaa eurossa, kertoivat SPL:n Läntisen alueen aluepäällikkö Jouni Koivuniemi (oik.) ja PJK:n puheenjohtaja Rami Naulo lauantaina Pirkkalan päättäjille ja medialle.

SUOMEN Palloliiton Läntisen alueen aluepäällikkö Jouni Koivuniemi vieraili lauantaina Pirkkalassa PJK:n vieraana esittelemässä UEFA SROI -mallinnusta. Sillä lasketaan jalkapalloilun yhteiskunnalle tuottamaa arvoa.

”Mallinnuksessa on mukana Suomessa noin 150 seuraa ja PJK on niistä yksi. Jalkapallon vaikutus Suomen talouteen on noin kaksi miljardia euroa ja mallinnus osoittaa PJK:n ison arvon Pirkkalassa”, Koivuniemi tiivisti.

PJK:n puheenjohtaja Rami Naulo iloitsi tilaisuudessa seuran kehityksestä.

”Olemme nousseet Pirkanmaan viidenneksi suurimmaksi seuraksi. Futsalissa olemme Suomen eliittiä, naiset pelaavat Liigaa ja miehet Ykköstä. Lisenssipelaajia on noin 600 ja etenkin tyttöjen osuus on kasvanut, heitä on pelaajista kolmasosa”, Naulo selvitti.

PJK:lla on kaksi täysipäiväistä työntekijää ja kaikkiaan mallinnus laskee 12 työpaikan olevan sidoksissa seuran jalkapallotoimintaan. Toiminnanjohtaja Jussi Jokilampi kertoi PJK:n yhteiskunnalle tuottaman arvon olevan noin 7,8 miljoonaa euroa.

”Tästä 7,8 miljoonasta 3,7 miljoonaa tulee sosiaalisesta hyödystä, 2,2 miljoonaa terveysvaikutuksista sekä 1,9 miljoonaa taloushyödyistä. Nämä kaikki kolme pääkohtaa voidaan myös pilkkoa ja esimerkiksi 2,2 miljoonasta noin 1,5 miljoonaa on koettua hyvinvointia”, Jokilampi selvitti.

Jokilampi kertoi seurassa pidetyn marraskuun lopun tilaisuuden tuloksista.

”Meillä oli SPL:n laatujärjestelmän arviointitilaisuus. Seuraa kehuttiin viestinnästä, selväksi kehityskohteeksi mainittiin se että koulutettuja valmentajia pitää saada enemmän”, Jokilampi tiivisti.

Jokilampi lähetti myös terveiset kunnan päättäjille.

”Kuntaa voidaan kiittää siitä että pian futsalin harrastamisen mahdollisuudet paranevat. Vuoroja ei ole tänä syksynä saatu riittävästi ja olemme joutuneet sanomaan junioreille, ettei nyt voida ottaa lisää pelaajia. Lisäksi jalkapallon talviharjoittelumahdollisuudet pitää saada kuntoon, nythän talviharjoitteluun ei ole mahdollisuutta”, Jokilampi selvitti.

TILAISUUTEEN oli kutsuttu kunnan päättäjiä. Paikalle heistä ehti vain valtuutettu ja yhdyskuntalautakunnan jäsen Niina Kuhlman.

”Liikkumattomuuden hinnasta on puhuttu paljon koko Suomen mittakaavassa”, sanoi myös Pirkkain toiminnanjohtajana työskentelevä Kuhlman.

PJK:n järjestämään infotilaisuuteen kutsuttuja päättäjiä oli saapunut paikalle tasan yksi, valtuutettu Niina Kuhlman, joka on myös Pirkkalan suurimman urheiluseuran Pirkkain toiminnanjohtaja. Palloliiton Jouni Koivuniemi (oik.) sekä PJK:n Rami Naulo ja Risto Hiltunen (taustalla) esittelivät hänelle laskelmia urheiluseuran rahallisesta arvosta.

Koivuniemen mukaan Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n kehittämä mallinnus on herättänyt kiinnostusta muissakin lajiliitoissa.

”Ainakin koripallo- ja salibandyliitot haluavat mukaan”, Koivuniemi sanoi.

Futsalissa PJK on siis Suomen eliittiä, mutta jalkapallossa ei mene yhtä hyvin. PJK:n miesten edustusjoukkue ei säilynyt Kolmosessa, vaan joutuu ensi kesänä hakemaan vauhtia Nelosesta.