Keskiviikko ja Kaukajärvi ei ollut hyvä yhdistelmä Pirkkain salibandymiehille – pitkä putki katkesi

Ilves päätti Pirkkain kahden kuukauden voittoputken salibandyn Suomi-sarjassa.

ILVES päätti Pirkkain pitkän voittosarjan Suomi-sarjan ottelussa Kaukajärvellä keskiviikkona. Kuvassa Pirkkain Eetu Lumiala (67) ja Ilveksen Atte Mäkelä. Kuva: Leo Hynninen

Pirkkalan Pirkat koki keskiviikkona pitkästä aikaa tappion miesten salibandyn Suomi-sarjan B-lohkossa, kun Ilves kukisti vierasjoukkueen 7-6 Kaukajärvellä.

Pirkat oli voittanut seitsemän edellistä otteluaan ja edellinen tappio oli tullut 5. lokakuuta Keravalla Blackbirdsille 2-8. Myös se ottelu pelattiin keskiviikkona.

”Tyypillinen viikkopeli. Viikonloppuisin olemme pelanneet paremmin. Ilmeisesti kaikki pelaajat eivät saa ajatuksiaan työstä irrotettua illalla tai sitten työ muuten rasittaa. Toki pari pelaajaa oli hieman toipilaita”, sanoi valmentaja Jukka Myllymäki.

Pisteputkensa 12 otteluun jatkanut Oskari Västilä oli tehokkain kahdella maalilla. Jälkimmäinen tuli ajassa 58.41 Pirkkain pelattua ilman maalivahtia, mutta tasoitusta ei syntynyt.

Ilves johti kolme kertaa kahdella maalilla, vierasjoukkueen ainoa johto kesti kolme minuuttia Eero Rötsän kolmannella minuutilla tekemän ottelun avausmaalin jälkeen. Tasatilanteessa Pirkat oli viimeisen kerran toisen erän lopulla Mika Salon 3-3-maalin jälkeen vajaat pari minuuttia.

Ville Kangasmäki palasi kokoonpanoon kahden ottelun tauon jälkeen ja sai kaksi syöttöpistettä. Hän on jäänyt ilman pisteitä vain kauden avausottelussa.

Pirkat johtaa yhä lohkoa koottuaan 12 ottelusta 25 pistettä. Ottelun vähemmän pelanneilla Soittorasialla ja Blackbirdsillä on 24 pistettä.

Pirkkain kapteeni Sami Ärlig (16) ja Joni Jokisalo (21) puristivat Ilves-pelaajat tiukoille. Se ei riittänyt voittoon Kaukajärvellä. Suomi-sarjan lohkossa johtopaikka kuitenkin säilyi Pirkoilla. Kuva: Leo Hynninen

”Lohkossa on kuusi hyvää joukkuetta, jotka voivat voittaa toisensa ristiin”, Myllymäki arvioi.

Ennen joulutaukoa Pirkat kohtaa 17. joulukuuta Hyvinkään SCH:n kotisalissaan. Hyvinkäällä syyskuussa tuli 5-6-tappio jatkoajalla.